Blog

13 de February, 2020

Una recepta boníssima, amb el punt picant de la ravenissa i la senzillesa d’un plat de pasta! Per llepar-se’n els dits! 


La flor de ravenissa blanca (nom científic: Diplotaxis erucoides), totalment desconeguda a la cuina, té gust picant que segons els experts gastronòmics és idèntic al wasabi. Però no a la pasta verda que posen habitualment al costat del sushi d’anar per casa que et deixa la boca garratibada de picor durant molta estona, sinó al picant del wasabi de debò. Un picant que apareix en boca uns segons després de menjar-nos la flor, amb un pic d’intensitat força elevat, però que al cap d’uns instants ja ha desaparegut per complert i permet que seguim gaudint tranquil·lament de l’àpat! Aquest és el secret de la ravenissa blanca.
I és que les dades indiquen que qui la tasta, vol repetir, ja sigui sola en una vinagreta o combinada amb altres espècies picants.

Som-hi, fem vinagreta de ravenissa blanca.

Els ingredients necessaris són:

  • flors de ravenissa
  • oli
  • all
  • llimona
  • sal
  • vinagre
  • salsa de soja

S’afegeixen tots els ingredients en una batedora, s’emulsiona, i s’obté una salsa amb un toc picant ideal per condimentar tot tipus d’amanides, pastes o llegums. La proporció dels ingredients pot variar molt en funció de les vostres preferències (grau d’acidesa, intensitat de picant, pes de la salsa de soja…).

Animeu-vos a provar-la! Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari