Blog

11 de February, 2020

El lletsó (Sonchus oleraceus) es pot menjar tant cru com cuit, en múltiples receptes i preparacions, i en poden ser utilitzades tant les fulles com les tiges tendres!

Consumida en cru assoleix una valoració excel·lent, a l’alçada de l’enciam i l’escarola. Consumida en truita, o en altres receptes que impliquin cocció però on l’espècie no sigui l’ingredient principal, la valoració també és molt bona. Per contra, el seu consum com a verdura no és ben acceptat. 

En cru és extremadament similar a l’enciam, en cuit bona part del gust es perd, resultant un perfil organolèptic molt pla, fet que comporta que calgui combinar-la amb altres ingredients de gust més intens per fer-ne atractiu el consum. Tal i com vam comentar en la publicació anterior, les fulles velles presenten major intensitat de gust i amargor, així que millor consumir-lo ara que encara no està florit!


Torrada de lletsons, formatge de cabra i melmelada de tomàquet

Un bon esmorzar per aquesta època de l’any!

Els ingredients necessaris són:

  • 1 bol de fulles de lletsons
  • 1 branca de sajolida
  • 100 gr de formatge de cabra
  • oli d'oliva
  • melmelada de tomàquet
  • 1 llesca de pa de pagès

Per una banda, es tallen les fulles de lletsons molt petites. Per l’altra, es piquen les fulles de sajolida i es barregen amb el formatge tot creant una massa untable homogènia (per afavorir la mescla s’hi pot afegir una mica d’oli). Untarem la torrada de pa de pagès creant franges de lletsons talladets combinades amb franges de formatge de cabra i sajolida. Per sobre, hi posarem la melmelada de tomàquet.

Si voleu sorprendre els vostres amfitrions, apunteu! Les tiges tendres de lletsó saltejades queden de color verd quasi transparent i si en feu una bona truita, tothom la trobarà boníssima però segurament ningú en podrà endevinar l’ingredient. Que aprofiti! 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari