Blog

09 de April, 2020

Consumida juntament amb altres espècies de característiques picants el 70% dels consumidors afirmen que tornarien a menjar bàbol (nom científic: Lepidium draba), mentre que integrada en una salsa el percentatge de repetició és pràcticament total! Cal tenir en compte que quan es consumeix sola el seu gust intens fa que es generin valoracions extremes (o agrada o no).

El bàbol té un gust picant d’intensitat mitjana i entre poc i moderadament persistent, que apareix en boca uns segons després del seu consum per desaparèixer a continuació. Recorda al pebre i per tant es diferencia clarament del picant corresponent a Diplotaxis erucoides (similar al wasabi).

Les seves flors, fulles i llavors es poden menjar crues en amanides o en salses com la que us presentem avui, digna d’un vermut post confinament!

Ingredients necessaris:

  • 1 ceba
  • 1 all
  • 2 tomàquets
  • un bol de flors de bàbol (poden ser també fulles o llavors)
  • una cullerada de pebre vermell picant
  • una cullerada de pebre vermell dolç
  • una cullerada petita de sucre
  • vinagre
  • oli
  • sal

Procediment per a elaborar la salsa: sofregim la ceba i l’all a foc lent, fins que quedin transparents. Incorporem els pebres, el tomàquet i el sucre, i deixem sofregir durant uns 10 minuts més. Un cop acabada la cocció hi afegim el vinagre i el bàbol i triturem. El resultat és una salsa brava ideal per acompanyar patates fregides o qualsevol altre plat al qual vulguem donar un toc picant.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari