Blog

21 de May, 2020

Les fulles de blet (nom científic: Chenopodium album) una vegada cuites, són molt ben valorades, i poden recordar fàcilment als espinacs o a les bledes, essent confoses amb aquesta verdura comuna per molts dels consumidors. En podeu fer truites, pastissos de verdures, i farcits de molts plats com la recepta d’avui!

Ingredients:

  • 2 patates grosses (aprox 400 g)
  • 300 g de blets
  • farina
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • formatge curat

Preparació: Primer de tot, hem de bullir les patates i deixar-les refredar. Mentrestant en una paella saltegem els blets amb un raget d’oli i una mica de sal. Amb l’ajuda d’una batedora barregem i triturem les patates amb els blets, fins a obtenir una massa homogènia. Aleshores hi anem afegint la farina gradualment mentre barregem, fins que obtinguem una massa moldejable que ja no se'ns enganxi a les mans.
Un cop feta la massa, anem fent cilindres d'aproximadament 1 cm de diàmetre i els tallem en trossos d’1 cm de llarg. Finalment amb una forquilla els podem marcar una mica perquè agafin la forma dels nyoquis tradicionals. Un cop fets els deixem reposar uns 15 - 20 minuts sobre una safata on haurem espolvorejat farina. Transcorregut aquest temps, posem aigua a bullir i incorporem els nyoquis. Quan floten ja els podem retirar de l’aigua. Per servir el plat, amanim els nyoquis amb un raig d’oli, una mica de pebre i formatge curat ratllat.

Deliciós!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari