Blog

27 de August, 2020

La valoració de les móres (Nom científic: Rubus ulmifolius) és excel·lent, tant en el seu consum fresc com en elaborats, assolint valoracions molt bones. Tenen un gust dolç molt agradable, fet que les fa molt atractives per als infants. Com a contrapunt les nombroses llavoretes que presenten poden suposar certa molèstia per alguns consumidors.

En canvi, les tiges tendres, les quals es consumeixen un cop pelades, tot i ésser principalment aigua, tenen un cert grau d’astringència, que va en augment a mesura que avança la primavera.
La seva valoració organolèptica és més aviat modesta, essent un atractiu més per la seva singularitat que no pas per la seva acceptació gustativa.

La mora es pot consumir crua, afegir en sucs, o coure-la i fer-ne melmelada per acompanyar multitud de plats deliciosos com el d'avui!

Ingredients:

  • 1 L d'aigua
  • 200 g de sucre
  • 1 canó de canyella
  • la pell d'una llimona
  • 200 g d'ametlles crues (sense torrar)
  • 100 g de fècula de blat de moro
  • sal
  • 200 g de móres

Procediment: fem una infusió amb l’aigua, el sucre, el canó de canyella i la pell de la llimona. Colem la infusió. Barregem la infusió amb les ametlles i ho deixem reposar tapat durant una hora. Si prèviament es trituren les ametlles només caldrà que reposi durant 10 minuts. El suc resultant, blanc i opac, el barregem amb la fècula, les móres i la sal. Ho coem fins que sigui espès, remenant sense parar. Ho aboquem en bols, ho deixem refredar i bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari