Blog

26 de March, 2020

Avui us presentem una recepta de confinament; si a casa no teniu el plantatge de fulla estreta (nom científic: Plantago lanceolata) no patiu que quan tot això s’acabi encara en trobarem!

En cru és ben valorat si es combina amb altres espècies de gust més suau i no constitueix la part principal de la mescla. Un cop cuita l’acceptació general és molt bona fins i tot en els casos en que és l’ingredient principal del plat, així que preneu nota!

Per menjar el plantatge cru cal trossejar les fulles a porcions petites per evitar que els nervis de la fulla siguin una molèstia durant la ingesta. El plantatge cuit adquireix un gust suau (menys amarg) i ben equilibrat, alhora que la textura esdevé molt més agradable.

Ingredients necessaris:

  • 500 g de llenties pardines cuites
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 branca d'api
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets
  • 250 g de fulles de plantatge de fulla estreta
  • alls
  • oli
  • sal
  • fulles de llorer

Tallem el plantatge i el fem bullir durant 5 minuts. Tallem verdures i les sofregim en una paella, on també hi afegim el plantatge. Un cop les verdures estiguin cuites i procurant que no quedin massa seques, hi afegim les llenties (prèviament cuites amb una fulla de llorer). Ho deixem coure tot junt durant 10 minuts més procurant que no s’enganxi i que no quedi massa sec (si cal hi podem afegir una mica d’aigua).

Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari