Blog

02 de July, 2020

És inqüestionable el component decoratiu de les flors de boixac (nom científic: Calendula officinalis), però cal tenir en compte que també, a nivell organolèptic i nutricional, pot fer grans aportacions als nostres plats.
Marida molt bé amb làctics i formatges, amb dolços, i també amb amargs suaus que complementa i matisa gràcies al seu gust resinós amb un final dolç. El seu aspecte, afegit a l’atractiu que representa menjar-se una flor, faran que sigui un ingredient molt acceptat en tots els plats on l’utilitzeu!
I atreviu-vos també amb les fulles, carnoses i també comestibles, tenen un gust resinós molt més intens. Preferentment es mengen cuites, per exemple són molt bones en tempura!

Ingredients:

  • 120 g de "flors" de calèndula
  • 500 g de pomes
  • 600 ml d'aigua
  • suc de 1/2 llimona
  • 80 g de sucre
  • canyella
  • mantega
  • 2 iogurts

Procediment: Tallem les pomes a quarts (sense pelar) les posem en una olla, les cobrim d’aigua i les deixem coure a foc lent durant 1h. Transcorregut aquest temps, colem l’aigua resultant, tot pressionant les pomes contra el colador per tal d’extreure’n tot el líquid. Reservem la polpa restant. Al líquid, hi afegim 100 g de “flors” de calèndula i el sucre, i el deixem a baixa temperatura durant 1h, i ho colem novament. Seguidament ho portem a ebullició i hi afegim el suc de llimona i ho deixem 2 minuts més. Ho posem en un bol i deixem que es refredi. Per altra banda, la polpa de poma reservada, la barregem amb una mica de canyella i amb els “pètals” de la calèndula restant i la posem al forn com si fossin galetes ben fines, fins que quedi una massa torrada i cruixent.

Servim el iogurt amb una base de gelea de poma i calèndula i el coronem amb el cruixent de poma.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari