RECEPTES - Gelat de romaní
El romaní (Nom científic: Rosmarinus officinalis o Salvia rosmarinus) és àmpliament conegut i utilitzat com a condiment, si bé les seves possibilitats gastronòmiques van força més enllà dels usos pels quals estem més habituats a fer-lo servir.
Tant si s’empra fresc com sec, combina molt bé amb tot tipus de guisats, carns vermelles i de caça, on aporta un matís resinós amb un punt dolç i aromes clarament forestals. Més desconegut és el seu potencial en l’elaboració de gelats i sorbets, per al qual cal que realitzem una infusió de les fulles, en llet o aigua respectivament, per tal d’extreure’n l’aroma. També convé tenir en compte el seu ús en brioxeria i en la fabricació de pans, casos en què és recomanable utilitzar-ne la fulla seca picada per tal d’incorporar-l’hi en forma de pols.
Us compartim una recepta refrescant per aquesta setmana tan calorosa!
Ingredients:
- 450 ml de llet
- 200 ml de nata líquida
- 3 branquetes de romaní
- 80 g sucre (variable)
Preparació: Per començar, fem bullir la llet i, quan arrenqui el bull, hi afegim les branquetes de romaní. Abaixem el foc, tapem l’olla deixant una respiració per tal que no vessi i ho deixem bullir 15 minuts ben bons perquè infusioni i la llet agafi gust de romaní. Paral·lelament, batem la nata amb el sucre i hi afegim la llet infusionada –un cop sigui freda i colada–. I ja ho tenim tot preparat per posar-ho a la geladera, fins que n’obtinguem la consistència desitjada. Si no tenim geladera, podem posar la barreja en un recipient al congelador i ho batem cada 15-20 minuts per evitar que es formin cristalls i fins que agafi consistència de gelat.
Per fer aquesta recepta, podeu emprar tant romaní fresc com sec, però tal i com vam explicar a la seva descripció procureu que no sigui de jardineria, ja que és menys aromàtic que el silvestre.
Comentaris
Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.