Blog

30 de July, 2020

El romaní (Nom científic: Rosmarinus officinalis o Salvia rosmarinus) és àmpliament conegut i utilitzat com a condiment, si bé les seves possibilitats gastronòmiques van força més enllà dels usos pels quals estem més habituats a fer-lo servir.
Tant si s’empra fresc com sec, combina molt bé amb tot tipus de guisats, carns vermelles i de caça, on aporta un matís resinós amb un punt dolç i aromes clarament forestals. Més desconegut és el seu potencial en l’elaboració de gelats i sorbets, per al qual cal que realitzem una infusió de les fulles, en llet o aigua respectivament, per tal d’extreure’n l’aroma. També convé tenir en compte el seu ús en brioxeria i en la fabricació de pans, casos en què és recomanable utilitzar-ne la fulla seca picada per tal d’incorporar-l’hi en forma de pols.

Us compartim una recepta refrescant per aquesta setmana tan calorosa!

Ingredients:

  • 450 ml de llet
  • 200 ml de nata líquida
  • 3 branquetes de romaní
  • 80 g sucre (variable)

Preparació: Per començar, fem bullir la llet i, quan arrenqui el bull, hi afegim les branquetes de romaní. Abaixem el foc, tapem l’olla deixant una respiració per tal que no vessi i ho deixem bullir 15 minuts ben bons perquè infusioni i la llet agafi gust de romaní. Paral·lelament, batem la nata amb el sucre i hi afegim la llet infusionada –un cop sigui freda i colada–. I ja ho tenim tot preparat per posar-ho a la geladera, fins que n’obtinguem la consistència desitjada. Si no tenim geladera, podem posar la barreja en un recipient al congelador i ho batem cada 15-20 minuts per evitar que es formin cristalls i fins que agafi consistència de gelat.

Per fer aquesta recepta, podeu emprar tant romaní fresc com sec, però tal i com vam explicar a la seva descripció procureu que no sigui de jardineria, ja que és menys aromàtic que el silvestre.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari