Blog

30 de April, 2020

Estigueu atentes perquè la valoració organolèptica de totes les parts comestibles de la rosella (nom científic: Papaver rhoeas), fulles, flors i llavors, és molt bona!

En el cas de les fulles, que a priori podria semblar la part menys valorada, s’han obtingut valoracions equivalents a l’enciam i l’escarola, el 90% de consumidors repetirien! Doncs la la presència de certa pilositat a les fulles no condiciona la valoració organolèptica i la textura de les fulles resulta agradable.
Com ja vam comentar en són comestibles les fulles en roseta basal, tan crues com cuites; es poden afegir en amanides, o com a verdura en molts plats com la truita, els canelons, etc.

Els pètals, amb un gust també suau però més particular (especialment en cru) tenen també una bona acceptació ja que el seu ús en cru és de tipus decoratiu, sobretot en amanides o aperitius.

I les llavors recorden a fruits secs com nous o ametlles, però de gust més suau. S’afegeixen molt sovint en reposteria, galetes, pans, etc. (tot i que, tal i com us vam explicar a la publicació descriptiva, les que estem acostumades a menjar són de cascall, Papaver somniferum).

La recepta de gelat que us presentem avui és ideal de cara al bon temps!

Ingredients:

  • 200 ml de nata
  • 60 g de sucre
  • 400 ml de llet fresca sencera
  • pètals de rosella

Si es desitja obtenir una textura més cremosa cal incrementar la proporció de nata.

Procediment:

Posem la llet i la nata en un recipient, i la portem a ebullició. Aleshores hi afegim els pètals de rosella i deixem infusionar durant 5 minuts. Retirem els pètals de rosella i hi afegim el sucre. Mesclem bé per tal que la barreja quedi homogènia i el sucre dissolt, i ho deixem refredar a la nevera. Quan sigui fred ho posem a la geladera, o en cas de no tenir-ne ho posem al congelador i anem remenant cada mitja hora per evitar que es formin cristalls. El temps de congelació és d’unes 4 hores.

Gaudiu-ne!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari