Blog

28 de May, 2020

Avui us presentem una recepta espectacular amb jonça (nom científic: Aphyllantes monspeliensis).
Tal i com us expliquem a la seva descripció, la flor té un gust dolç, així que és força utilitzada en cru com a decoració de reposteria i altres plats, però també en podeu fer una recepta com aquesta ben deliciosa i refrescant. 

Ingredients:

  • 500 ml de llet (si pot ser d'ovella millor)
  • 250 gr de iogurt (si pot ser d’ovella millor)
  • 50 gr de formatge d’ovella
  • 150 g de flors i tiges de jonça
  • 50 g de sucre.

Preparació:
Posem la llet en un bol i hi afegim les flors i tiges de jonça. Ho triturem ben triturat amb el túrmix, i ho colem per eliminar les parts fibroses de la jonça (també es pot fer amb una batedora de vas). A continuació hi afegim el iogurt, el formatge, i el sucre, i ho tornem a batre fins que quedi una textura homogènia i sense grumolls.
Es tracta d'una barreja poc dolça que no embafa gens, que combina productes làctics d’ovella amb la jonça, que d'acord amb els pastors de la Catalunya Central era anomenada com “el pa de les ovelles” , ja que els agradava molt, era una pastura molt interessant, i donava lloc a una llet molt bona.

Ara ja només cal que posem la barreja a la gelatera fins a obtenir la consistència desitjada. Si no tenim gelatera, podem posar la barreja en un recipient amb tapa i posar-lo al congelador. Caldrà treure-ho cada 20 o 30 minuts del congelador i batre-ho, perquè agafi una consistència cremosa i no cristal·litzi.

A gaudir! 

I vosaltres, en coneixeu alguna recepta? 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari