Blog

04 de June, 2020

La verdolaga (nom científic: Portulaca oleracea) és una espècie molt ben valorada tan pel seu consum en cru com en cuit.

D’entrada cal destacar la textura carnosa tan de les fulles com de les tiges, tret que es manté després de la cocció. En cru presenta un lleuger gust acidulat que aporta frescor, i un cop cuita aquest gust es matisa tot generant un perfil sensorial que per una banda denota frescor i per l’altra recorda al sofregit de ceba.

És comuna crua en amanides, pot utilitzar-se també per fer batuts, begudes, licors i envinagrats; al ser carnosa es pot saltejar i utilitzar-se per farcits com els espinacs, en truites i molts d’altres plats.

Animeu-vos a preparar la recepta d’avui, és tan bona que molta gent l'ha confosa amb el bacó!

Ingredients:

  • 500 g de cigronet cuit
  • 500 g de fulles i tiges de verdolaga
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • 5 alls
  • oli
  • sal

Procediment: Fem un sofregit fosc tot posant la ceba tallada en juliana en una cassola amb oli. Durant uns minuts la deixem fer ben rossa amb el foc ben viu, encara que agafi color molt de pressa. Quan ja és marronosa, abaixem el foc i la cobrim d’aigua. La deixem coure així fins que l’aigua s’ha evaporat i la ceba queda tova i lluent. Tot seguit afegim els alls i quan agafen color també el tomàquet ratllat.
Un cop ha reduït afegim la verdolaga tallada a trossets i la cobrim amb l’aigua de bullir els cigrons i ho deixem coure durant 10 minuts. Per acabar, afegim els cigrons i ho coem tot junt durant 5 minuts més.

Bon profit!

Com us l’heu menjat? Quina és la vostra recepta preferida amb verdolaga?

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari