Blog

20 de February, 2020

Diuen que per Carnaval tot s’hi val, oi?!

Doncs aquesta setmana us presentem una recepta de cullera, una escudella de la iaia ben gustosa amb romàs!

Sabeu quin gust té el romàs (Nom científic: Rumex pulcher)? L’heu provat mai en algun plat? 

Té un caràcter àcid i refrescant, lleugerament amargant en cru, que desapareix amb la cocció. 

Agrada força en els diferents plats: sopes, escudelles, truites, saltejats, gratinats... De fet, l’espècie és imprescindible en la gastronomia castellana, sobretot al voltant de Setmana Santa! 

Ingredients necessaris (ja us hem avisat que és un plat força carregat!): 100 g de vedella tallada a daus, 100 g de porc tallat a daus, 100 g de xai tallat a daus, un quart de gallina, 70 g de cansalada tallada a daus, 70 g de pilotes petites, 50 g d’orella i morro de porc tallat a daus, 1 ceba picada, 1 pastanaga picada, 1 porro picat, mitja branca d’api picada, 1 xirivia picada, 100 g de cigrons remullats la nit abans, 100 g de fideus gruixuts, 50 g d’arròs, 100 g de col tallada a daus, 100 g de patata tallada a daus, 1 os petit de pernil, 100 g de botifarra negra tallada a rodanxes, 100 g de botifarra blanca tallada a rodanxes, i 300 g de fulles de romaza.

Posem totes les carns (llevat de les pilotes) a bullir en aigua amb els cigrons. Ho bullim a foc viu durant 1 hora i mitja, traient-ne les impureses que suraran a la superfície en forma d’escuma. Hi afegim els vegetals, excepte la col i la patata, i ho deixem bullir 45 minuts més. Afegim la col, la patata i les pilotes i ho deixem bullir 30 minuts més. Hi incorporem la botifarra blanca i la negra, ho deixem bullir un moment, hi afegim els fideus i al cap de 5 minuts l’arròs. Per acabar, ho deixem coure durant 10 minuts.

A gaudir!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari