Blog

20 de August, 2020

Volem recordar que els esmorzars com els entrepans també poden ser saludables, deliciosos i de proximitat!

El particular gust picant i, alhora, refrescant de la sajolida (Nom científic: Satureja montana) es deu a l’elevada concentració de carvacrol, un oli essencial.
En relació amb la textura, a la primavera les fulles són tendres i es van endurint al llarg dels mesos.
És una de les espècies aromàtiques amb un major potencial en l’àmbit gastronòmic i, alhora, una de les més infrautilitzades. S’utilitza de forma generalitzada en l'elaboració d’olives en conserva, i també és comú afegir-la en determinats guisats. Tanmateix, és molt poc utilitzada com a producte fresc, si bé aquesta és la forma de consum que ofereix un major nombre de possibilitats. Les fulles fresques i tendres de sajolida són molt adequades per ser afegides en amanides (verdes o de llegums), entrepans de tot tipus i plats de pasta.

Ingredients:

  • llesques de pa de pagès
  • formatge fresc
  • tomàquet
  • sajolida fresca
  • oli d'oliva
  • sal

Preparació: Primer de tot, torrem una mica el pa i l’amanim amb un raig d’oli. A continuació, tallem el tomàquet a rodanxes i el posem sobre el pa. Agafem el formatge fresc, l’esmicolem i el col·loquem sobre el tomàquet. Ara, tan sols ens queda afegir-hi les fulles de sajolida fresques i amanir-ho al gust de cadascú amb una mica de sal i oli d’oliva.

El gust picant i, alhora, refrescant i cítric de la sajolida fresca hi combina molt bé! Us convidem a ser creatius i a jugar amb les formes i els colors dels diversos ingredients. Podem afegir formatge ratllat i gratinar-ho al forn, obtenint així una pizza...

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari