Blog

17 de March, 2021

Aquests dies la bleda silvestre (Beta vulgaris subsp. vulgaris) és molt abundant en vores de camins, marges d’horts i zones ruderals! Té un gust més intens que la bleda cultivada i en podem fer moltes receptes boníssimes com la crema de bledes silvestres amb tempura.

Ingredients:

  • 1 kg de bledes silvestres
  • 1 ceba mitjana
  • 4 alls
  • 1 patata
  • farina
  • cervesa
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

Procediment: tallem la ceba i els alls ben petits i ho daurem en una olla. A continuació, hi afegim la patata tallada i les bledes silvestres (de les quals, prèviament, n’haurem reservat algunes penques) i ho cobrim d’aigua per tal que es cogui, a foc fort. Salpebrem al gust i, un cop cuit, ho triturem. Per la tempura, agafem les penques de les bledes reservades abans i les tallem longitudinalment de tal forma que ens quedin tires llargues i de mig cm d’amplada. Amb aigua ben freda, la farina i una mica de cervesa per donar una textura més esponjosa, preparem la massa de la tempura. Submergim les penques a la massa i les fregim en una paella amb oli d’oliva ben calent. I ja podem emplatar, servint la crema coronada amb la tempura. Si tenim altres verdures o plantes silvestres, també podem diversificar la tempura amb què acompanyem la crema.

És una font de fibra i vitamina C, B9 i carotenoides. És rica en K, Fe, Mg i Ca. Les persones amb problemes de càlculs renals han de moderar-ne el consum, ja que conté nivells alts d’àcid oxàlic però al bullir-les la major part s’elimina.

Us animeu a cuinar-la?

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari