Blog

05 de March, 2020

El fonoll agrada molt! Alhora, cal tenir en compte que pel seu gust particular, fa que sigui rebutjada per una part dels consumidors, i que en la major part dels plats és més un condiment que no pas un ingredient principal. 

Té un gust dolç anisat. Les fulles joves i les tiges tendres tenen un gust menys marcat, mentre que s’accentua a les flors i sobretot a les llavors. Cal tenir en compte que les fulles són altament fibroses, i per tant han de ser consumides cuites, triturades, o bé, fregides (quedant ben cruixents).

Ingredients necessaris pels bunyols:

  • 1 L de llet
  • 300 g d'avellanes torrades i pelades
  • 200 g de sucre
  • oli d'oliva
  • 70 g de fècula de blat de moro
  • canyella
  • 6 rovells d'ou
  • llavors de fonoll (segons la temporada poden ser també fulles, tiges tendres o flors)

Agafem tots els ingredients ben triturats i els posem a coure. Ho remenem tot sense parar perquè no s’enganxi. Un cop queda espès es deixa refredar. Tot seguit, fem boletes amb dues culleres, les passem per la farina i l’ou batut, i les fregim amb oli ben calent. Al treure-les, les deixem escòrrer sobre tovallons de paper. Per acabar, les empolvem amb canyella i sucre en pols.

Que vagi de gust! 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari