Blog

16 de July, 2020

La sàlvia (Nom científic: Salvia officinalis) és encara poc utilitzada en l’àmbit gastronòmic, si bé ofereix un gran nombre de possibilitats. Cal tenir en compte que, amb la cocció, el gust de les fulles esdevé molt més suau que el que presenten en cru.

Les fulles fresques combinen molt bé amb tot tipus de làctics, especialment aquells que són més greixosos, als quals atorga frescor tot fent que les receptes resultants siguin molt més lleugeres al paladar. D’altra banda, també és molt adequada la seva combinació amb fruites com la pera i la poma, mentre que el gust amargant de la infusió de fulles de sàlvia combina molt bé amb unes gotes de suc de llimona. Per últim, en tempura o com a xips, són un aperitiu molt interessant!

Ingredients:

  • 1 poma
  • 1 pera
  • 20 fulles de sàlvia fresques
  • 1 got d'aigua
  • 1 cullerada de mel

Preparació:
Tallem la pera i la poma a trossos amb pela i les posem dins la batedora de vas, juntament amb l’aigua, les fulles de sàlvia ben netes i la mel, i ho batem tot fins que no en quedin grumolls. Servit ben fresquet a l’estiu, és un batut refrescant i d’allò més bo i fàcil de preparar!
Una variant que també recomanem consisteix en substituir l’aigua per llet, que pot ser tant vegetal com animal. Així, donarem més cos al batut i el farem més atractiu per als infants, essent una bona manera d’incorporar la fruita i la sàlvia a la seva alimentació.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari