Blog

27 de February, 2020

Els colitxos (nom científic: Silene vulgaris) són boníssims, tant cuits com crus! De fet, si ho analitzem a nivell estadístic, la gent troba tant bona la truita de colitxos com la d’espinacs, o en el cas de l’amanida els troba tant bons com l’enciam o l’escarola.

Crus tenen un gust molt neutre, suau, que pot recordar a l’espàrrec , i en destaca la seva textura cruixent. Cuits recorden clarament als espinacs,  amb un gust lleugerament dolç que també pot recordar una mica el dels pèsols.

Es mengen només els brots tendres, és a dir, les tiges amb fulles abans de florir quan tenen uns 15 – 20 cm, ja que sinó la tija és dura. Per això, si són individus més grans cal aprofitar només les fulles i treure’n les tiges.

Ingredients:

  • 1 bol de colitxos
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 remolatxa
  • 1 xirivia
  • mitja coliflor
  • 6 grans d'all
  • fulles de llorer al gust
  • mig quilo d'arròs
  • 1 L de brou vegetal

Posem la ceba a la cassola a foc molt lent, amb una fulla de llorer, i anem remenant sovint, amb la cassola tapada fins que la ceba quedi confitada. Hi afegim la pastanaga, la remolatxa, la xirivia i la coliflor, i ho deixem coure tapat durant uns minuts.

Quan ja sigui quasi cuit hi tirem els colitxos, coem durant 3 minuts i ho deixem reposar. En paral·lel, en una altra cassola, hi posem un raig d’oli i quan sigui calent hi afegim els alls laminats. Deixem que es torrin bé i hi afegim l’arròs, sense deixar de remenar i amb el foc ben viu, de manera que l’arròs es dori una mica i agafi el color dels alls. Aleshores hi afegim totes les verdures ja cuites i el brou vegetal, deixant coure 10 minuts, fins que l’arròs estigui a punt.

Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari