Blog

13 de August, 2020

El fonoll marí (Nom científic: Crithmum maritimum) té un gust lleugerament salat propi de la zona on habita combinat amb l’aroma anisat característic del fonoll.A la cuina es poden utilitzar els seus brots tendres crus (també les seves flors i fruits tendres), ben talladets, en qualsevol amanida, com la que us expliquem avui! En picada per condimentar peixos, i es pot fer envinagrat com a aperitiu! També se'n fan infusions. Tradicionalment s’ha afegit en les olives en conserva o en anxoves. I a les illes Balears, és força comú combinar-lo amb pa i oli.

Ingredients:

  • fulles i brots tendres de fonoll marí
  • 3 patates
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 2 ous
  • sal
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • oli d'oliva

Preparació: Per preparar aquesta amanida freda o tèbia d’hortalisses i fonoll marí, el primer que fem és posar l’albergínia i el pebrot a escalivar, sinó tenim brasa es poden fer al forn. Paral·lelament, en una olla posem a bullir les patates i també podem aprofitar per fer-hi bullir els ous. Una vegada tot cuit, ho deixem refredar. En una paella, saltegem el carbassó i la ceba tallats a rodanxes, amb una mica d’oli i sal. Ara ja tenim totes les hortalisses cuites i almenys tèbies, per tant serà més fàcil pelar l’escalivada i tallar-la a tires. També tallem les patates i els ous a rodanxes. En una safata posem primer les patates en un parell de capes, tot salpebrant al gust i afegint un rajolí d’oli. Després posem l’escalivada i el saltejat de carbassó i ceba. Finalment, hi afegim el fonoll marí picat i les rodanxes d’ou dur. Afegim un altre raig d’oli, sal, pebre i pebre vermell, i ja tenim aquest nutritiu i fresc plat perfecte per un dinar d’estiu!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari