Blog

17 de April, 2020

Després de la mona de Pasqua confinada, sempre va bé alleugerir una mica els àpats. Així que us presentem una proposta d'amanida, on de moment haureu de fer servir api cultivat enlloc d'api cavallard, però que esperem que ben aviat pugueu elaborar amb aquesta deliciosa espècie silvestre.
I estigueu atentes, que com veureu la recepta també conté altres espècies silvestres la majoria de les quals ja hem estat explicant per aquí, i que ara podeu substituir per diferents tipus d'enciam o d'escarola. 

L’api cavallard està molt ben valorat quan es consumeix en cru, ja que el 75% dels consumidors afirmen que en tornarien a menjar, i és que el seu gust recorda a l’api cultivat. Cuita també és bona, però cal anar amb compte de no passar-se amb la cocció.

Ingredients per l’amanida de primavera:

  • fulles i tiges tendres api cavallard (Apium nodiflorum)
  • colitxos (Silene vulgaris)
  • cosconilles (Reichardia picroides)
  • mastegueres (Chondrilla juncea)
  • enciam
  • pinyons
  • nous
  • olives mortes
  • oli
  • sal

Procediment: netegem les diferents espècies, i les combinem al gust, juntament amb les olives. Piquem els pinyons i les nous, i hi afegim l’oli, tot fent la salsa amb la qual amanirem.
Bon confinament!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari