Blog

09 de April, 2021

Amanida de colors, quin goig!

La protagonista de la recepta d’avui són els barretets o melic de Venus (Umbilicus rupestris) les fulles de la qual, carnoses, es consumeixen crues.

La podeu trobar en talussos i parets de la serralada litoral, prelitoral i del Pirineu.

Barretets (Umbilicus rupestris)

Ingredients: fulles de barretets, pimpinella (Sanguisorba minor), nous, formatge fresc, suc de llimona, oli d’oliva, sal i flors silvestres de primavera com la rosella (Papaver rhoeas), la calèndula (Calendula officinalis) i la ravenissa (Diplotaxis erucoides).

Es tracta d’una amanida lleugera, original i refrescant, amb un paper principal dels barretets com a component vegetal, que seran la base de l’amanida. A partir d’aquesta premissa els ingredients amb els quals es combinen poden ser molt variables, procurant que sempre hi hagi una espècie vegetal de textura més seca i gust més marcat, i també productes com formatges i fruits secs, per atorgar contrast i cos a l’amanida. Per contra, és menys aconsellable posar-hi altres espècies carnoses com l’enciam o la fruita.

Per preparar l’amanida netegem bé els barretets, la pimpinella, i les flors escollides. Situem els barretets a la base del plat, i hi afegim la pimpinella folíol a folíol, o ben tallada, les nous trencades, el formatge fresc i finalment les flors. Amanim amb oli d’oliva, una mica de suc de llimona, i un polsim de sal.

Receptes com aquesta les trobareu al 3r volum de Els llibres de les plantes silvestres comestibles que podreu tenir per Sant Jordi! Bon profit!

Amanida de barretets

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari