Blog

07 de August, 2019

El llúpol és una liana trepadora que es coneix principalment pel seu ús en l’elaboració de cervesa. Tanmateix, també és una planta comestible i que podem trobar assilvestrada en indrets humits. El seu nom científic és Humulus lupulus.

L’època de recol·lecció és durant la primavera fins ara l’estiu, quan la planta comença a treure noves tiges. La part comestible són els brots tendres del llúpol, del capdamunt de la planta, que s’elaboren de manera similar als espàrrecs. Quan cuinem aquesta planta cal tenir en compte que, com que la tija és una mica rasposa, sempre convé fer-li una escaldada, o també es pot coure al vapor.

Ingredients:

  • 2 ous de pagès
  • Un manat de tiges de llúpol
  • Oli d’oliva verge
  • Una dent d’all
  • Sal

Preparació:

  • Netejar i posar el llúpol a remull mitja hora, perquè quedi més tendre.
  • L’escaldem 2-3 minuts en aigua bullent i tot seguit l’escorrem.
  • Damunt del tallador, el trinxarem ben menut.
  • Batem els ous amb un pessic de sal i hi afegim el llúpol esmicolat.
  • Es sofregeix una mica d’all amb l’oli d’oliva i tot seguit, ja hi podem tirar  els ous batuts amb el llúpol.
  • Girem la truita perquè es cogui bé per cada cantó, i servim. Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari