Blog

07 de August, 2019

Quan anireu a collir el carbassó o les albergínies a l’hort, hi trobareu entremig les verdolagues i els blets, perquè creixen  aprofitant  la humitat de l’hort. Aquestes plantes són comestibles i nutritives, no dubteu en posar-les a la cistella!

Ingredients:

  • 2 cebes mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 albergínia mitjana
  • 1 plat ple de verdolagues, amb tronc i tot
  • 1 plat ple de blets ben tendres
  • Cúrcuma, pebre, sal, herbes aromàtiques
  • 1 polsim de bicarbonat
  • 1 ou
  • 1 tassa petita de polenta
  • 1 tassa petita de llet de civada
  • 1 gra d’all

Preparació:

  • Tallem les cebes i les pastanagues ben menudes i les ofeguem a la paella, tapades i amb herbes aromàtiques. Les traiem i reservem. En la mateixa paella, fem el mateix amb el carbassó i l’albergínia. Finalment, trinxem les verdolagues i les saltegem també a la paella amb una mica d’all.
  • Posem aigua a bullir i escaldem 5´els blets, els escorrem bé i els trinxem en el tallador, que quedin ben esmicolats.
  • Barregem totes aquestes verdures en un bol, afegim sal i aromàtiques al gust,  un polsim de bicarbonat i la tassa de polenta. Apart, batem l’ou amb la llet, un polsim de cúrcuma i pebre i ho aboquem també a la barreja.
  • Ho posem en un recipient allargat per anar al forn i es deixa coure al bany maria durant una hora mínim. Millor deixar-lo reposar una hora abans d’encetar-lo.
  • Ideal: hi podeu barrejar pernil si voleu, només cal que el sofregiu ben menut amb la ceba al principi.
  • Ep! L’aigua de bullir els blets conté molts nutrients que hi ha deixat la planta. Quan sigui freda aprofiteu-la per regar les plantes. Penseu que el blet és molt potent com a aliment!
Pastís d’hortalisses de l’hort i herbes silvestres comestibles que també creixen a l’hort. Ho servim amb un tomàquet amanit, flors de malva i de fonoll i fruits de coralet.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari