Blog

07 de August, 2019
Granita de pera i menta

Avui us deixem amb un dels 8 tastos de menta que vam elaborar pel 9è mercat de les herbes d’Argençola, que organitza l’Associació el Trill.

Hem triat la granita, perquè de cara a la calor d’aquests dies ens anirà molt bé per refrescar-nos i també perquè va ser un tast que va sorprendre a tothom pel seu gust deliciós.

La granita és una beguda de consistència semblant a un sorbet que s'elabora bàsicament amb sucre, aigua i fruita, però amb una textura més gruixuda i cristal·lina (d'aquí el seu nom) i el seu origen prové de Sicília, tot i que es troba a tota Itàlia.

Aquesta textura més gruixuda i cristal·lina es dóna com a resultat de diferents tècniques de congelació: les varietats més fines s'elaboren en una geladora, mentre que les més gruixudes es congelen només amb agitacions ocasionals, i després es raspen per obtenir cristalls solts.

Entre els sabors més tradicionals i habituals hi ha el de llimona, mandarina, gessamí, cafè, ametlla, menta, pinya i, en temporada, de maduixa i de mora. Nosaltres hem triat la pera!

Procediment:

1. Pelar i tallar les peres

2. Posar-hi mitja tassa de suc de llimona.

3. Fer un almívar amb aigua i sucre.

4. Afegir després els trossos de peres i anar remenant durant uns 10 minuts.

5. Un cop es para el foc, deixar reposar fins que es refredi, afegir-hi menta fresca tallada a trossets petits i passar-ho tot per la liquadora.

6. Per tal d'aconseguir aquesta textura que la caracteritza, es posa tota la barreja en un recipient d'uns 2 cm d'alçada al congelador i cada 20 minuts es treu i es rasca amb una forquilla durant 2 hores.

I ja la tenim feta! Oi que és molt senzill? Doncs estem segurs que el resultat us semblarà espectacular!!!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari