RECEPTA: Granita de pera i menta
Avui us deixem amb un dels 8 tastos de menta que vam elaborar pel 9è mercat de les herbes d’Argençola, que organitza l’Associació el Trill.
Hem triat la granita, perquè de cara a la calor d’aquests dies ens anirà molt bé per refrescar-nos i també perquè va ser un tast que va sorprendre a tothom pel seu gust deliciós.
La granita és una beguda de consistència semblant a un sorbet que s'elabora bàsicament amb sucre, aigua i fruita, però amb una textura més gruixuda i cristal·lina (d'aquí el seu nom) i el seu origen prové de Sicília, tot i que es troba a tota Itàlia.
Aquesta textura més gruixuda i cristal·lina es dóna com a resultat de diferents tècniques de congelació: les varietats més fines s'elaboren en una geladora, mentre que les més gruixudes es congelen només amb agitacions ocasionals, i després es raspen per obtenir cristalls solts.
Entre els sabors més tradicionals i habituals hi ha el de llimona, mandarina, gessamí, cafè, ametlla, menta, pinya i, en temporada, de maduixa i de mora. Nosaltres hem triat la pera!
Procediment:
1. Pelar i tallar les peres
2. Posar-hi mitja tassa de suc de llimona.
3. Fer un almívar amb aigua i sucre.
4. Afegir després els trossos de peres i anar remenant durant uns 10 minuts.
5. Un cop es para el foc, deixar reposar fins que es refredi, afegir-hi menta fresca tallada a trossets petits i passar-ho tot per la liquadora.
6. Per tal d'aconseguir aquesta textura que la caracteritza, es posa tota la barreja en un recipient d'uns 2 cm d'alçada al congelador i cada 20 minuts es treu i es rasca amb una forquilla durant 2 hores.
I ja la tenim feta! Oi que és molt senzill? Doncs estem segurs que el resultat us semblarà espectacular!!!
Comentaris
Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.