Blog

04 de May, 2022

Ingredients: 400g de faves tendres, 100 - 200g de fulles tendres de xicòria, 1 ceba, oli d’oliva, sal grossa, pebre, un rajolí de crema de llet i  unes llesques de pa de pagès.

Xicòria

Preparació: Us presentem una versió d’una recepta molt típica a la regió d’Alpulla a Itàlia.

Per preparar-la, en una cassola sofregim una miqueta la ceba, que prèviament hem picat. Després hi col·loquem les faves i ho cobrim d’aigua. Ho deixem fer xup-xup fins que les faves siguin ben cuites, afegint aigua si és necessari.

Mentrestant, netegem les fulles de xicòria, les posem en una olla amb aigua salada i les coem durant uns 20 minuts. Escorrem les xicòries i les afegim a les faves quan aquestes ja siguin cuites, i ho passem tot pel passapuré. Aquesta crema té tendència a ser espessa, però podeu rectificar la textura amb el rajolí de crema de llet i si cal una mica d’aigua. Servim la crema amb un raig d’oli d’oliva, i una llesca de pa torrat.

Dificultat: mitjana

Temps: 1 nit de remull + 2h de preparació i cocció

Crema de faves amb xicòria

Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari