Blog

16 de February, 2022

A continuació us presentem una recepta deliciosa per fer a casa. Els Carquinyolis d’ametlla i llavors de fonoll silvestre, una recepta de l’obrador del Col·lectiu Eixarcolant desenvolupada pel Josep i l’Adrià. Aquests carquinyolis els podeu trobar sovint al Forn de Jorba, us animeu a fer-los i també a comprar-los.

Carquinyolis d’ametlla i llavors de fonoll silvestre.

Temps d'elaboració: 1,5 hores

Ingredients per a 40/50 unitats

  • 400gr. de farina blanca
  • 100gr. de farina d’ametlla
  • 300gr. de sucre
  • 3 ous sencers
  • 2/3 culleretes petites de bicarbonat
  • La ratlladura de la pell d’una taronja
  • 20gr. de llavors de fonoll silvestre
  • 2 cullerades d’aigua 
  • 200gr. d’ametlla crua
  • 1 rovell d’ou per pintar la pasta
  • Polsim de sal
Carquinyolis d’ametlla i llavors de fonoll silvestre

Procediment:

El primer pas és fer una barreja de tots els secs, les dues farines, el sucre, el bicarbonat, i finalment hi afegim el pessic de sal.

Hi afegim els 3 ous, la ratlladura de la taronja i les llavors de fonoll silvestre. Amassem i agreguem les dues cullerades de aigua, en cas que veiem la massa molt seca i trencadissa s’hi pot afegir una cullerada d’aigua extra.

Un cop ja tenim una pasta homogènia la deixem reposar a la nevera, l’objectiu és refredar la massa i així poder-la treballar més fàcilment.

Amb la massa lleugerament reposada formem unes barres i les aplanem per repartir-hi les ametlles crues. Posteriorment, tanquem la pasta apressant les ametlles en el seu interior i pintem la barra per sobre amb una miqueta de rovell d’ou.

Fornegem les barres amb el forn pre-escalfat a 170ºC uns 30 minuts.

Un cop fornejada la barra de pasta de carquinyoli, amb l'ajuda d’un paper de forn i d’un drap de cuina, premsem lleugerament les barres encara calentes per tancar les possibles esquerdes que s’hi puguin haver creat a la primera cocció. Deixem reposar les barres fins que la temperatura baixi suficientment per a poder-les manipular amb les mans.

Amb un ganivet de serra anem formant els carquinyolis de la mida desitjada. Estirem els carquinyolis de nou a la safata de forn i els tornem a fornejar a 170ºC uns 5 minuts o fins que assoleixin el color desitjat.

Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari