Blog

15 de January, 2023

L ’Arnadí de carbassa és un dolç valencià d’origen àrab, típic de la zona de Xàtiva. En Josep Robert, soci i col·laborador de l’entitat, ens ha compartit la recepta per tal que tots els socis i sòcies que ho vulgueu pugueu cuinar aquest magnífic plat.

Recepta Arnadí de carbassa:

1r) Torrar la carbassa al forn a sobre d’una safata a uns 180º al llarg aproximadament d’una hora (vigilar l’aspecte i el torrat).

*(Traiem les llavors de la carbassa - Podem fer-ho abans de torrar-la o després)

2) Un cop tenim la carbassa ja cuita, mirarem de treure els filaments més grossos i després tocarà deixar-la escórrer.

3) Li traiem tot el suc a la carbassa. Ho podem fer amb un colador a la part inferior i situant un pes a sobre d’aquesta carbassa (per exemple amb un plat + una olla amb aigua).

4) Agafem ametlles i procedim a escaldar-les.

5) Les pelem.

6) Agafem la carbassa un cop sense suc i fem la següent barreja. 1kg de carbassa + 250g de sucre.

*(Ha de quedar dolç)

7) Afegim tres rovells d’ou.

8) Hi sumem 150g de farina d’ametlla.

*(Si la massa és molt clara hi afegim una mica més de farina d’ametlla)

9) Hi ratllem pell de llimona i procedim a remenar-ho tot.

*(Normalment s’hi afegeix una mica de canyella en pols a la massa en cas que us agradi)

10) Un cop tot ben remenat, afegim la massa dins d’una cassola que pugui anar al forn, normalment de fang. Li donem forma tot allisant el conjunt amb un ganivet.

11) Hi afegim les ametlles decorant-ho al nostre gust.

12) Ho courem al forn a 160º uns 90 minuts.

*(Abans d’entrar l’Arnadí al forn, es pot decorar empolvorant una mica de sucre si es vol)

13) Ja ho podem treure i tenim un magnífic Arnadí de carbassa. Bon profit i gràcies Josep!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari