Blog

05 de May, 2020

Quan surtis de casa, agafa un guix!

Al llarg d’aquestes setmanes de confinament, en què hem restat a casa i en què les brigades de jardineria dels pobles i ciutats tampoc han treballat, s’ha produït un fet tan esperable com sorprenent per a molta gent. 

Els carrers de tots els pobles i ciutats, en els indrets més inimaginables, s’han omplert de plantes, aquelles que fins ara sempre han estat considerades males herbes i que eren eliminades amb diligència tan bon punt sortien, però que aquest cop han pogut créixer, florir, i inundar de color i vida uns carrers que havien quedat deserts de gent.
Ara, que afortunadament ja podem sortir a passejar, les admirem bocabadats sorpresos de com aquelles plantes s’han obert pas enmig del ciment i l’asfalt, i com a més a més, ho han fet amb tanta elegància.

Potser aquestes setmanes per primer cop hem estat conscients de com n’és d’important la biodiversitat dins les ciutats, i de com aquelles espècies que fins ara només havíem concebut com a males herbes o origen del pol·len i les al·lèrgies, poden ser el més bonic i divers dels jardins.
Tanmateix les brigades de jardineria ja tornen a treballar i, seguint ordres de tècnics i polítics, la primera tasca que han dut a terme ha estat la d’eliminar aquest esclat de color i diversitat, convertint a cop de segadora el que era un mar de verds i flors de tots colors en una catifa verda uniforme.

Des del Col·lectiu Eixarcolant volem reivindicar que aquesta crisi també ens ha de fer replantejar els ideals de bellesa urbana, de parcs, voreres i jardins, i entendre que moltes vegades les millors flors són aquelles que surten soles.

És per això que avui iniciem aquesta campanya, per reivindicar la importància de la biodiversitat dins les ciutats i reclamar un canvi de paradigma en la seva gestió.

Agafa un guix, senyala les plantes silvestres que tinguis a prop de casa, i comparteix la imatge a les xarxes socials amb el hashtag #ciutatssilvestres.

Perquè una imatge val més que mil paraules, inundem la xarxa! Comparteix-ho i suma’t a la campanya! 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari