Blog

05 de May, 2020

Al llarg d’aquestes setmanes de confinament, en què hem restat a casa i en què les brigades de jardineria dels pobles i ciutats tampoc han treballat, s’ha produït un fet tan esperable com sorprenent per a molta gent. 

Els carrers de tots els pobles i ciutats, en els indrets més inimaginables, s’han omplert de plantes, aquelles que fins ara sempre han estat considerades males herbes i que eren eliminades amb diligència tan bon punt sortien, però que aquest cop han pogut créixer, florir, i inundar de color i vida uns carrers que havien quedat deserts de gent.
Ara, que afortunadament ja podem sortir a passejar, les admirem bocabadats sorpresos de com aquelles plantes s’han obert pas enmig del ciment i l’asfalt, i com a més a més, ho han fet amb tanta elegància.

Potser aquestes setmanes per primer cop hem estat conscients de com n’és d’important la biodiversitat dins les ciutats, i de com aquelles espècies que fins ara només havíem concebut com a males herbes o origen del pol·len i les al·lèrgies, poden ser el més bonic i divers dels jardins.
Tanmateix les brigades de jardineria ja tornen a treballar i, seguint ordres de tècnics i polítics, la primera tasca que han dut a terme ha estat la d’eliminar aquest esclat de color i diversitat, convertint a cop de segadora el que era un mar de verds i flors de tots colors en una catifa verda uniforme.

Des del Col·lectiu Eixarcolant volem reivindicar que aquesta crisi també ens ha de fer replantejar els ideals de bellesa urbana, de parcs, voreres i jardins, i entendre que moltes vegades les millors flors són aquelles que surten soles.

És per això que avui iniciem aquesta campanya, per reivindicar la importància de la biodiversitat dins les ciutats i reclamar un canvi de paradigma en la seva gestió.

Agafa un guix, senyala les plantes silvestres que tinguis a prop de casa, i comparteix la imatge a les xarxes socials amb el hashtag #ciutatssilvestres.

Perquè una imatge val més que mil paraules, inundem la xarxa! Comparteix-ho i suma’t a la campanya! 

Comentaris

concha acero

http://concepcion13acero@yahoo.es
me encanto el veros en la tv3 con esa campaña de dejar las plantas,pues hice fotos que ni nunca mas podre hacer,pues pasaron las fieras maquinas y pelaron esas bellezas espontaneas que hacian mas bella la vida. Me parecio genial que haya gente joven que piense como yo o viciversa,pues tengo 67 y siempre presumo de ser de pueblo y conozco muchas plantas y cada vez comienzo a probar algunas.no se si sera posible pero hace años que supe de esa salida abuscar plantas de igualada,estare atenta y por ahora mi deseo es venir. y desde que vi hace años la peli de agnes varda sueño con ser espigadora,pues mi marido hizo el traspaso y quede libre para lo que yo siento hacer. me enrolle y me duele el cuerpo por el resbalon y porrazo,pero contenta de haberos encontrado
Escriu una resposta

Rikisubi10

Es molt bona
Escriu una resposta

Eva

M'uneixo a la iniciativa; i felicitats per la feina.
Escriu una resposta
Publicar un comentari