Blog

06 de April, 2021

Ens fa molta il·lusió comunicar-vos que hem iniciat les primeres proves de cultiu a Catalunya de blet blanc (Chenopodium album) amb l'horitzó de poder-ne comercialitzar la llavor com a alternativa mediterrània, local i sostenible, a la quinoa.

El blet blanc és una planta silvestre comestible, amb unes fulles boníssimes, i unes llavors que sense cap mena de dubte poden esdevenir una alternativa de proximitat a la quinoa, d’origen americà i el consum de la qual a escala global comporta greus problemes ambientals i socials!

Es tracta d’una espècie que creix com a planta adventícia o espontània en moltes zones del país, i per tant, el seu cultiu permetria obtenir un producte de proximitat mitjançant un cultiu extremadament sostenible. Als camps de cereals ja hi surten blets blancs. Ara es tracta de fer que aquesta "herba" passi a ser un recurs.

Aquest final de març hem dut a terme la sembra i a partir d’ara realitzarem controls setmanals per a comprovar l’evolució del cultiu. Volem agrair especialment la col·laboració de Virkar, fet que ha permès sembrar aquesta llavor tant petita amb la màxima precisió.

Sembra de blet blanc.

Es tracta d’un projecte finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Us sembla un projecte interessant? Us animarieu a tastar les llavors de blet blanc?

Comentaris

Gemma Alibés

M'agradaria tenir més informació d'aquest cultiu. Sóc agricultora ecològica al moianès. M'encantaria fer una prova!
Escriu una resposta

Eixarcolant

Ben aviat en tindrem els primers resultats per a compartir!
Publicar un comentari