Blog

10 de September, 2021

Ens fa molta il·lusió explicar-vos que aquestes setmanes hem iniciat un projecte de prospecció etnobotànica a la Cerdanya, el Baridà, i part de l'Alt Urgell.

L'objectiu és recuperar-ne les varietats tradicionals i els seus usos, per tal que aquest patrimoni col·lectiu no es perdi i mica en mica torni a ser present en el dia a dia.

Des del Col•lectiu Eixarcolant duem a terme el projecte de forma coordinada amb el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Parc Natural del Cadí Moixeró. La iniciativa pretén aconseguir que aquestes varietats es conservin per tal que es puguin tornar a utilitzar, per recuperar-ne la gastronomia associada, i sobretot per recuperar la cultura lligada al seu cultiu i per tant, tots els usos d’aquestes varietats.

La primera fase d’aquest projecte de prospecció es desenvoluparà entre finals d’estiu i inici de tardor. De moment ja s'han pogut obtenir més de 100 entrades (mostres) de varietats tradicionals, xifra que s'espera incrementar significativament al llarg del projecte. Us anirem informant!

Si teniu ganes de col·laborar en el projecte, només heu de contactar-nos, que les llavors tradicionals són un patrimoni col·lectiu que plegats hem de conservar i valorar!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari