Blog

02 de December, 2022

Una de les iniciatives que més il·lusió ens fa compartir amb tots i totes vosaltres és el projecte de derivats del Col·lectiu Eixarcolant. L’any passat, concretament a la campanya de micromecenatge de l’entitat, vam explicar que un dels reptes de futur que ens plantejàvem era el de crear diferents productes que utilitzin plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que permetin diversificar les espècies que planten els productors. Això també donaria valor a les plantes i varietats de fora dels circuits comercials actuals, tot aconseguint l’objectiu d’ajudar de mica en mica a transformar el model agroalimentari actual per un de més sostenible, solidari i just.

El primer pas va ser posar-ho en pràctica al Forn de Jorba-Eixarcolant venent-hi productes frescos del dia a dia de forn i ho vam aconseguir, ara el següent pas és presentar aquest projecte de derivats que implica la creació de productes Eixarcolant, tots ells elaborats amb aquestes plantes i varietats i que properament es podran trobar presents a les lleixes de les diferents botigues d’arreu del país o també demanar mitjançant comandes.

La idea clau d’aquest projecte d'I+D és que gràcies a la investigació duta a terme per membres del Col·lectiu Eixarcolant es podran posar a disposició aquests nous derivats amb la idea de demostrar tot el que es pot arribar a fer amb aquestes espècies i que fins ara no s’ha arribat a desenvolupar. Per tant, el projecte no vol fer la competència a cap producte creat seguint aquests models, sinó que el que es pretén és ser complementari o crear sinèrgies amb altres projectes per promoure l’ús, la investigació o el desenvolupament de noves possibilitats fetes amb aquestes plantes.

A la foto que us mostrem a continuació hi trobareu a l’Èlia i a la Valeria, responsables de la línia de derivats enmig del procés d’investigació per tal d’aconseguir trobar quines plantes o varietats encaixen més a l’hora de produir galetes silvestres, quins han de ser els ingredients i les seves quantitats idònies, de quins productors de proximitat han de venir els diferents ingredients, quina durabilitat poden tenir aquestes galetes, o de com minimitzar la petjada ambiental en tot el procés, en definitiva quins són tots punts clau a tenir en compte i quins són els processos i indicats per tal que pugueu tastar properament tots els nous productes Eixarcolant.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari