Blog

16 de February, 2023

En Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant, va impartir una xerrada TED Talk impactant titulada "Una eina per canviar el món", a la ciutat d'Igualada. Durant la seva ponència, en Marc va posar el focus en allò local i en els recursos que tenim a prop, reivindicant la importància d’allò que mengem i com aquesta acció afecta molt més del que ens podem imaginar al nostre entorn.

En el seu discurs, en Marc Talavera va assenyalar que estem perdent varietats tradicionals i que allò que mengem per desgràcia prové de milers de quilòmetres de distància. Per això, ha defensat la necessitat d’adaptar-nos al decreixement que vindrà, i a recuperar plantes silvestres comestibles oblidades per canviar el model agroalimentari actual. Segons el president del Col·lectiu Eixarcolant, aquesta mesura permetria reduir la petjada de carboni, millorar la forma en la que consumim, fomentaria l'economia local i sobretot ens permetria ser més resilients i estar més adaptats al canvi d’hàbits que vindrà.

Talavera ha animat a l'audiència a començar a emprendre en aquest sentit, i a valorar la importància de la biodiversitat quan pensem en l’alimentació. Ha conclòs la seva ponència reafirmant que tenim la capacitat de canviar el món si comencem per allò més proper i més senzill, com és el cas de menjar una senzilla hamburguesa.

La xerrada de Marc Talavera ha estat molt ben rebuda per la gent assistent, que ha quedat impressionada pel seu missatge i el seu compromís amb la transformació del model agroalimentari.

A continuació podeu visualitzar la xerrada "Una eina per canviar el món" fent clic al següent enllaç:

https://www.ted.com/talks/marc_talavera_una_eina_per_canviar_el_mon

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari