Blog

18 de August, 2021

Tens tomàquets que t'agraden molt i t'agradaria conservar-ne les llavors per altres estius!?

Passos a seguir per conservar les llavors de tomàquet:

1) Collir els tomàquets ben madurs. Mirar de seleccionar aquells característics de la varietat (tenir en compte forma, mida i color) i que no estiguin malalts. Partir-los i extreure’n les llavors.

2) Posar-les en un got (en el cas que no hi hagi gaire suc del mateix tomàquet cal afegir un rajolí d’aigua). Deixar fermentar de 3-5 dies (depenen de la temperatura), fins que es forma una capa de florit per sobre. Fermenten gràcies als sucres presents en el suc de la fruita. Aquest pas ens ajuda a poder eliminar la coberta mucilaginosa de la llavor, que es conservin millor, eliminant fongs i altres patògens, i que per tant, tinguin més germinabilitat.

3) Netejar bé les llavors amb l’ajuda d’un colador i d’un bon raig d’aigua.

4) Deixar assecar les llavors sobre un drap de cuina, fins que siguin ben seques. Les llavors de tomàquet són peludes, i un cop molles tendeixen a fer “grumolls” de llavors. Durant els 2-3 primers dies cal desfer aquests grumolls per a evitar que es floreixin les llavors. I finalment, guardar en una bossa de paper o un pot de vidre obert (perquè ventili per si encara no estaven seques del tot).La viabilitat de les llavors de tomàquet és d'entre 5 i 7 anys, sempre i quan les conservem en un lloc idoni perquè es mantinguin seques i on la temperatura sigui estable – si és possible dins una nevera (5ºC) - i a les fosques.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari