Blog

06 de December, 2020

Ja veieu que encara que comenci el fred, a la natura hi podem trobar molts fruits silvestres ben bons i dolços!

Avui fem melmelada de cireres de l’arboç (Arbutus unedo), abundant en màquies i alzinars!

Arboç (Arbutus unedo) amb fruits (cireres d'arboç o cireres de pastor).

Són fruits que es poden menjar directament de l’arbre, però no cal abusar-ne ja que pots sortir-ne mig emborratxat... Millor dur-les cap a casa per acompanyar unes bones postres.

És una molt bona font d’antioxidants; i presenta una elevada concentració de vitamina C i E. També conté àcids grassos alfa-linolènic (precursor de l’omega-3) i alfa-linoleic (de l’omega-6). I és rica en Ca, K, Mg, Na i P!

  • 1 kg de cireres de pastor
  • 300 g de sucre
  • el suc d'una llimona
  • una poma
  • 300 ml d'aigua

Preparació: Sempre que tinguem temps, el dia abans de fer la melmelada deixarem macerant les cireres de pastor amb el sucre i el suc de llimona, per tal que es vagin estovant. Si no tenim temps, podem obviar aquest pas.
Posem tots els ingredients a la cassola, també la poma tallada a trossets, i ho fem coure, a foc lent, durant 30 minuts des que comenci a bullir. Durant la cocció hem d’anar remenant per tal que no s’enganxi.
Just en acabar la cocció, ho triturem amb la batedora i passem la melmelada per un colador fi per tal d’eliminar-ne les llavors. Recomanem que ho feu quan encara sigui calenta, ja que us serà més fàcil!
Posem la melmelada resultant en pots de vidre, als quals apliquem el bany maria per tal de garantir-ne la conservació, i ja podem gaudir d’una melmelada deliciosa!

Quina és la vostra melmelada preferida dels fruits de tardor?

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari