Blog

16 de November, 2021

El Col·lectiu Eixarcolant i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro organitzen una Jornada que oferirà als visitants l’oportunitat única de descobrir de forma vivencial els usos de les plantes silvestres comestibles

Cartell 1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles

La 1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles posarà de manifest que moltes d’aquestes plantes, tot i ser desconegudes per la majoria de les persones, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. I és que només amb la recuperació d’aquestes espècies és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals. 

Sortida etnobotànica

El programa d’aquesta primera edició consta de quatre grans activitats que faran les delícies de tots els assistents. La jornada començarà amb una xerrada titulada “Silvestres i comestibles, abraçar la botànica i la gastronomia per transformar el futur” a càrrec de Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant que permetrà a tothom descobrir tots els secrets de les plantes silvestres comestibles. Posteriorment, es desenvoluparan 4 sortides etnobotàniques que transcorreran en paral·lel i que permetran descobrir les plantes sobre el terreny i alhora gaudir d’unes explicacions per tal d’aprendre in situ. La tercera activitat serà una demostració de cuina titulada “Cuinar amb silvestres, l’essència del paisatge al plat” a càrrec del cuiner Josep Alcalà. Finalment, i per donar cloenda a aquesta primera edició, es realitzarà un dinar silvestre on tots els plats incorporaran plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals.

-Crema de tardor

-Arròs assilvestrat amb herbes, fruits i bolets

-Variat de rebosteria tradicional reinventada

Les activitats es desenvoluparan al llarg tot el matí i migdia del dissabte 27 de novembre a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Tot el programa detallat està disponible a la pàgina web www.santacristina.cat on es poden realitzar les inscripcions per les activitats.

Per més informació: mediambient@santacristina.cat 

Programa detallat d'activitats

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari