Blog

31 de May, 2021

El passat 27 de maig de 2021 va tenir lloc la jornada tècnica en línia les “Noves eines per a una agricultura sostenible i eficient a petita escala” a càrrec del DARP, amb la col·laboració del Col·lectiu Eixarcolant. La xerrada va ser inaugurada per Marc Talavera, i va ser desenvolupada pels tècnics Ramon Gassó i Pep Homs, tots membres del Col·lectiu Eixarcolant.

La jornada va començar amb l’explicació de les línies de treball i els procediment d’assessorament duts a terme per part del Ramon i del Pep a les persones interessades en adquirir les eines que es presentarien a l’exposició.

Tot seguit es va estructurar la presentació segons les funcions de les eines: desherbatge i preparació del terreny (on es parlaven de les biciaixades simple i doble, les eines oscil·lants i els desherbadors tèrmics), la plantació, la sembra i altres equipaments (maquinària de grans dimensions i més complexes). Durant el transcurs de la presentació, es van compartir vídeos del funcionament de les eines per tal de facilitar l’explicació.

S’espera que per la propera trobada les restriccions deixin poder realitzar les demostracions a l’aire lliure amb les eines en mà i que les persones assistents les puguin provar i testejar per elles mateixes. 

La presentació de la jornada tècnica quedarà penjada a la web per tal que les persones que no hagin pogut assistir-hi la puguin veure. També la podeu visualitzar a través del següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=8VFfT-4F_bk

Tanmateix si queden dubtes sobre la jornada o sobre les eines presentades podeu contactar amb els ponents a través del correu: eines@eixarcolant.cat

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari