Blog

31 de March, 2022

Aquesta setmana passada varis membres del Col·lectiu Eixarcolant van estar molt enfeinats muntant un nou hivernacle per tenir-hi planter. Aquesta estructura està pensada per poder donar resposta a diverses necessitats que han sorgit a l’entitat aquests darrers mesos.

L’hivernacle servirà per poder-hi tenir el planter per comercialitzar i també per poder tenir-hi el planter per mantenir el banc de llavors en marxa i fer la renovació del material que s’hi conserva.

La localització d’aquest hivernacle és als afores de Jorba i proper a la seu de l’entitat. Per dur a terme el muntatge van ser necessàries varies persones i hores de feina degut a les seves dimensions.

A continuació mostrem algunes de les fotos del muntatge i expliquem alguns detalls tècnics:

El primer pas de tots per iniciar la instal·lació va ser aplanar la terra amb una màquina i marcar orientació est-oest.

Transport de l'estructura

L’hivernacle fa 20m x 8m i aproximadament uns 3,2m d’alçada i el seu material principal és el plàstic. Les portes són frontals i es poden abatre, així a l’estiu es poden obrir tots els frontals per permetre una ventilació correcte.

Treball de terres i muntatge d'estructura

El segon pas va ser col·locar l’esquelet format pels arcs i per les portes. Un cop l’estructura estava muntada s’ha procedit a fer una rasa lateral per poder-hi posar el plàstic “colgat” (part que tensa el plàstic).

Fins a dia d’avui, per donar resposta a l’activitat del banc de llavors s’ha compartit l’hivernacle amb els amics de Can Mercaderet, però enguany amb la nova proposta de vendre planter s’ha decidit muntar el propi hivernacle d’Eixarcolant.

Hivernacle enllestit

Ara a la primavera serà el moment de més ús de l’hivernacle degut a la gran quantitat de planter. No obstant això, ja cap al juny s’ha de pensar en les cols, i posteriorment amb el planter de tardor.

Amb aquest hivernacle donem resposta a la petició de varis socis i sòcies del Col·lectiu Eixarcolant de tenir planter i us agraïm a tots i totes la vostra col·laboració. 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari