Blog

23 de February, 2021

Heu menjat mai cuscullera? És un perfecte ingredient per les amanides d’hivern!

La cuscullera, queixal de vella o petó-petó (Hyoseris radiata) és una planta perenne que creix principalment a la franja litoral, mentre que no la trobem a l’interior ja que és sensible a les glaçades severes. És present en marges de cultiu, prats secs, descampats, camps de conreu i ambients humanitzats.

Presenta les fulles, dividides, en roseta basal, i flors grogues agrupades en capítols com moltes de les espècies de la família de les compostes o asteràcies. Les seves fulles són comestibles tant crues com cuites. No es disposa de dades nutricionals complertes però sí que se'n coneixen les seves propietats antioxidants.

És molt adequada per diversificar les amanides i tot tipus de plats amb fulles i brots verds perquè té un gust suau, una textura cruixent i una forma i color atractives. Com més elevada sigui la presència de sals al sòl, més salades seran les fulles. I alhora, aporta un contrapunt de dolçor quan es combina amb espècies de gust més amarg.

Si us agradaria tenir-la a mà, fins al setembre la podeu plantar, tant en horts com torretes! Si en voleu llavors, podeu aconseguir-ne al següent enllaç i també en tots aquells punts de venda: https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/76-cuscullera-hyoseris-radiata.html

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari