Blog

28 de October, 2021

El Forn de Jorba ha romangut tancat dues setmanes d’aquest octubre per la realització de la segona fase d’obres de millora de l’edifici històric.

El Forn es troba situat a l’interior d’un edifici molt antic el qual, tal i com es va explicar a la campanya de micromecenatge, necessita varies obres de recondicionament. A  la primera fase d’actuacions dutes a terme aquest estiu, i després d’eliminar varis falsos sostres, es va constatar que el sostre del forn estava en mal estat de conservació, i que les bigues estaven molt malmeses degut a l’escalfor, humitat i d’altres factors ambientals. Per motius de seguretat, es va decidir que era d’imperiosa necessitat sanejar-ho tot i muntar un nou sostre. El propietari de l’edifici es farà càrrec d’algunes d’aquestes actuacions estructurals.

Sostre de la sala-obrador del Forn

Aprofitant l’avinentesa també s’hi ha realitzat altres actuacions remarcables que us expliquem a continuació:

-Obertura de la sala de l’estraperlo: En el transcurs de les obres, es va descobrir una sala històrica del forn amagada i tapada que servia per guardar-hi un petit molí per realitzar estraperlo a l’època de la postguerra. Aquesta sala s’ha obert deixant novament el pas lliure i quedant integrada a l’espai del forn.

-Sanejament de la zona de l’obrador del Forn: Les parets interiors de l’obrador s’han arreglat deixant zones a pedra vista i d’altres enrajolades. També s’ha millorat tota la zona d’espai de treball amb noves taules i maquinària, i s’han renovat les instal·lacions elèctriques i diferents aspectes de les sortides d’emergència per tal de poder complir les normatives de seguretat.

Paletes i voluntariat treballant i netejant

-Condicionament de la terrassa exterior: El Forn de Jorba gaudeix d’una terrassa exterior que està situada a la part de l’interior de l’illa de cases i que comunica amb els horts de la seu del Col·lectiu Eixarcolant. Aquesta terrassa està situada just sobre de l’obrador del forn. Aprofitant la instal·lació del nou sostre, s’ha decidit condicionar la terrassa amb noves rajoles, vidres que permeten l’entrada de llum a l’obrador, la visualització d’aquest, i que finalment permetrà als visitants gaudir d’un espai per a poder degustar productes i prendre alguna cosa a l’exterior.

-Altres actuacions prèvies per poder continuar amb la tercera fase d’obres més endavant.

Recordar que paral·lelament a aquestes obres, s'estan desenvolupant totes les accions explicades a la campanya del micromecenatge per tirar endavant aquest projecte. Exemples en són la implementació del sistema de traçabilitat, la redacció d’informació divulgativa i totes les eines per fer-ho possible.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari