Blog

31 de May, 2021

El dilluns 24 de maig es va realitzar l’Assemblea General Extraordinària de socis i sòcies del Col·lectiu Eixarcolant. El motiu d’aquesta trobada online era explicar a tots els participants la campanya de micromecenatge que es durà a terme durant els mesos de juny i juliol per tal de donar l’empenta necessària a la nova línia d’Eixarcolant Alimentació (forn-obrador).

Productes del Forn de Jorba del Col·lectiu Eixarcolant

En aquesta assemblea online, en Marc Talavera i l’Albert Castells van presentar els materials per tal d’explicar aquest projecte cabdal per l'entitat. També va servir per fer una crida a col·laborar i fer partícips a tots els socis i sòcies de les accions a realitzar per aconseguir el finançament necessari pel bon desenvolupament del projecte.

Participants a l'assemblea general extraordinària

Els diferents punts que es van anar desenvolupant van ser els següents:

  • 1) Exposició de l’horitzó de futur al qual es vol arribar en la línia Eixarcolant Alimentació
  • 2) Detall de les actuacions que es preveuen dur a terme, i pressupost
  • 3) Campanya de micromecenatge:
  • 3.1) Resum general del projecte (enfoc i punts destacats)
  • 3.2) Desenvolupament i explicació del Micromecenatge
  • 3.3) Materials comunicatius
  • 3.4) Recompenses previstes
  • 3.5) Calendari: de 10 de juny a 10 de juliol
  • 3.6) Accions a dur a terme des dels nodes
  • 3.7) Com participar en el projecte?

Als primers compassos d’aquesta assemblea es va explicar que Eixarcolant Alimentació neix per facilitar al consumidor la possibilitat d'adquirir productes elaborats amb especies silvestres i varietats agrícoles tradicionals, mantenint la sostenibilitat, la justícia social i la transparència.

Posteriorment, es van explicar quines són les principals actuacions necessàries per tirar endavant amb garanties aquest projecte (compra de materials pel forn-obrador i per l’espai de venda, obres i instal·lacions per adequació dels espais, sistemes informàtics i de traçabilitat…) i els pressupostos associats.

També es van definir i explicar els imports a assolir amb aquest micromecenatge que serien 93.000€ per un finançament òptim i uns 48.000€ per un finançament mínim.

A continuació es va explicar l’enfoc general, on es van destacar els 7 punts cabdals del projecte. Alguns d’ells són: la necessitat de generar un nou paradigma en el consum alimentari, demostrar que allò que el Col·lectiu Eixarcolant ha explicat al llargs dels últims anys és possible, crear nous criteris de decisió de compra,  recuperar receptes i usos perduts, i aconseguir que el nou model doni resposta a l’emergència climàtica, entre d’altres.

Finalment es van explicar les 13 tipologies de recompenses previstes pels participants del micromecenatge i quin seria el calendari i les formes de participar-hi activament.

Una de les varies recompenses (paquet de llavors)

L’Assemblea va concloure amb un torn de preguntes i amb la crida a tothom a participar-hi per aconseguir canviar el model actual per un de millor com el que proposa el Col·lectiu Eixarcolant.

Podeu descarregar el document mostrat a la presentació fent clic al següent enllaç:

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari