Blog

11 de July, 2022

El dimarts 05 de juliol es va realitzar la presentació del Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari de la Conca d'Òdena a Can Muscons, a Vilanova del Camí.

Aquest Pla consisteix en un document tècnic que recull els objectius específics per als diversos sectors ( curt, mig i llarg termini) conjuntament amb les diferents actuacions necessàries per al compliment dels objectius marcats.

El desenvolupament d'aquest PGD s'ha basat en una diagnosi del territori i en la participació dels diversos agents involucrats en el projecte, públics i privats.

L'acte va ser inaugurar l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte. Posteriorment hi van intervenir diversos actors polítics com el vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia Jordi Cuadras, el diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent i la cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona, Sònia Callau.

Un cop fets els parlaments polítics, la tècnica de  desenvolupament econòmic del Consell Comarcal, Susanna Llopart, i els membres del Col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera i Jana Peters, van explicar la part més tècnica del Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari. 

Algunes dades presentades del Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari de la Conca d’Òdena:

-Objectiu General del Parc Agrari: Afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat, que sigui resilient al canvi climàtic, que dinamitzi els diversos sectors i que sigui sostenible.

-Diagnosi del territori: 31,7% Espai agrícola, 62,1% Superfície forestal, 6,2% Territori urbanitzat.

-Es creen fitxes tècniques per cada objectiu específic i actuació que en deriva.

- Al PHD s’analitzen aspectes referents a la ramaderia, a l’aprofitament forestal, a l’agroindustria i la transformació, al turisme, a l’oci i el lleure, i a restauració i comerç. Per cada punt s’hi pot consultar la diagnosi i les actuacions.

Presentació tècnica de Jana Peters del Col·lectiu Eixarcolant

Per finalitzar l’esdeveniment,  Sònia Torres, presidenta de l'Associació de Productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena va tancar l'acte i va convidar a totes les persones assistents a una degustació elaborada amb productes del Parc Agrari que des del Cafè de Jorba va preparar.

Tastet de productes del Parc Agrari a càrrec de Sònia Torres

A l'acte també hi van participar representants dels 15 municipis que conformen el projecte, i de l'associació de productors, comerç i restauració i turisme i lleure.

Cal destacar que la creació del Parc Agrari i tot el seguit d’accions que giren al voltant d’aquesta són una aposta molt forta per part d'agents públics i privats del territori per tal de teixir xarxa entre diferents actors i dinamitzar el territori i la cadena de valor agroalimentària de la Conca d'Òdena amb l'objectiu d'afavorir un model agroalimentari basat en la proximitat i la qualitat.

Per tant, el Col·lectiu Eixarcolant, com a un dels actors dinamitzadors i tècnics d’aquest projecte, no podem estar més contents de continuar fent passos endavant en aquesta direcció.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari