Blog

23 de February, 2021

S’inicia el període per presentar propostes d’activitats per a la 6a edició de la Jornada. Les propostes es recullen a través de la web del Col·lectiu Eixarcolant, amb un termini de presentació de candidatures que finalitza el 30 d’abril. 

La Jornada es programa de nou per la tardor, per així poder garantir la seva realització tot i la situació derivada de la Covid-19.

La 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc a la ciutat d’Igualada el dia 2 d’octubre del 2021, consolidada com a esdeveniment de referència on descobrir les varietats agrícoles tradicionals i les plantes silvestres comestibles.

Per tal de confeccionar-ne el programa, el Col·lectiu Eixarcolant ha obert el període de presentació de candidatures. Fins el proper dia 30 d’abril, es recolliran propostes dels projectes i professionals que optin a formar-ne part. D’entre totes les candidatures rebudes es seleccionaran les més adequades, per tal de generar un programa amb la màxima qualitat i diversitat.   

Tothom qui vulgui presentar la seva proposta, pot fer-ho mitjançant l’espai habilitat a la web del Col·lectiu Eixarcolant, a la qual podeu accedir a través del següent enllaç: https://eixarcolant.cat/pagines/6aJGPO  

La recollida de propostes s’estructura en els diferents blocs temàtics dels quals consta la Jornada -tasts, tallers, xerrades o sortides, entre d’altres-. Alhora, també s’ha obert el període d'inscripció per optar a un dels espais de la fira de productes silvestres i varietats que té lloc en el si de la Jornada. 

L'objectiu d'aquestes jornades és donar a conèixer les plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals que malauradament tants cops han quedat relegades a un segon pla. Mereixen ser conegudes, estudiades i integrades a la nostra alimentació diària, no només per les seves propietats i multitud d'aplicacions, sinó també pels beneficis que generen pel medi ambient i pel teixit socioeconòmic local.

Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta un any més pel talent més reconegut, productors locals, projectes, entitats i experts que treballen en projectes transformadors entorn les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals. I és per això que inicia el període de recollida de candidatures d’un programa que es preveu fer públic a principis d’estiu. 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari