Blog

16 de November, 2021

Aquestes darreres setmanes, els companys i companyes de diferents nodes de l’entitat han dut a terme un seguit de tallers, passejades i actuacions per tal d'aprendre, gaudir i donar a conèixer moltes de les coses que podem arribar a fer amb plantes silvestres i varietats tradicionals.

Node Ponent:

Una desena de persones del node ponent van organitzar una taller de cistelleria que va entusiasmar a tots i a totes les participants. Unes setmanes abans, el node va reunir-se per parlar i mirar d' organitzar quines activitats podien agradar més per desenvolupar-les aquest final d'any. Una de les que més consens va aconseguir va ser la de buscar una tallerista que treballés la cistelleria feta amb vimet. L'equip del node va contactar amb l'Anna Sínia, experta en aquest tema, van buscar un dia, i van fer la trobada. Cadascú va iniciar la seva creació, alguns amb vimet i d'altres combinant el vimet normal amb el vimet blanc o pelat per donar diferents colors al cistell. Els assistents van gaudir molt de les explicacions, fins i tot la seva motivació per l'activitat va fer que molts volguessin fer cistells molt grans els quals no van poder acabar del tot. Els va agradar tant que ja estan programant una nova quedada per poder finalitzar els últims detalls i fer-ne de nous.

Taller de cistelleria

Nodes Selva-Gironès i Empordans:

El dissabte 13, varis participants del Col·lectiu Eixarcolant i dels nodes de terres gironines van fer un viatge gastronòmic consistent en oferir un dinar guionitzat on s’hi degustaven i explicaven tot un seguit de plats cuinats amb plantes silvestres. 

Dinar sobretaula 2021

Nodes Vallès Occidental i Vallès Oriental-Maresme:

El diumenge 14, els nodes del Vallès Occidental i Vallès Oriental-Maresme van quedar per realitzar una sortida etnobotànica. Els 17 participants van gaudir molt de les explicacions dutes a terme pels responsables de la passejada i van poder descobrir moltes plantes silvestres.

Explicaci´ó

L’activitat també va servir per fer pinya i comunitat i per tal de programar les noves activitats de cara al 2022. La sortida va començar des de l’estació de Bellaterra i es va desenvolupar per la serra de Galliners, va tenir una durada aproximada d’unes 3 hores i va finalitzar a l’estació de Sant Quirze.

Participants a la sortida etnobotànica

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari