Blog

02 de November, 2022

El node Anoia del Col·lectiu Eixarcolant ha iniciat un projecte d’horts pensat per omplir de vida la zona del parc fluvial del riu Anoia situada entre Vilanova del Camí i la ciutat d’Igualada. Aquesta iniciativa pretén crear un espai que serveixi per dur-hi a terme diferents activitats, totes elles relacionades amb la sobirania alimentària, el consum de productes de proximitat, i amb el cultiu de plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals.

La proposta consisteix en cedir un espai per tal que persones de la comarca que els agradaria cultivar un hort però que no tenen cap espai per fer-ho possible puguin accedir a petites parcel·les per tal de cultivar-les. A més a més, l’espai tindrà una zona reservada a arbres de varietats tradicionals, és a dir varietats antigues que faci almenys 50 anys que ja es cultiven a la zona, les quals en la majoria dels casos amb un alt risc de desaparició.

Aquest horts Eixarcolant també tindran una petita zona exterior habilitada per dur-hi a terme els tallers o activitats organitzades pel node territorial del Col·lectiu, on diferents ponents i talleristes experts en agroalimentació, botànica, ecologia, ciència i tradicions podran impartir activitats formatives o divulgatives obertes al conjunt de la població.

Esperem que aquest nou indret faciliti a diferents persones de la comarca la possibilitat d’introduir-se al món de l’agricultura i de l’etnobotànica i de poder aprendre moltes coses noves i compartir inquietuds comunes.

El projecte respon a la necessitat cada cop més visible de canviar el model de producció, distribució i consum d’aliments per tal d’aconseguir complir alguns dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’Assemblea de les Nacions Unides.

Per tal de facilitar la possibilitat d’apuntar-se al projecte, hem obert un formulari per tal de recollir les dades de les persones interessades i així poder-hi contactar directament. Aquest es pot trobar disponible a la web de l’entitat  www.eixarcolant.cat

Enllaç directe al formulari: https://forms.gle/aUEFNzyj8KmKZozW6

També està previst convidar a tots els candidats i candidates a una assemblea que es durà a terme properament per tal d’informar dels detalls tècnics i de respondre tots els dubtes i consultes que es puguin generar.

La notificació oficial a les persones que obtindran la cessió d’una parcel·la tindrà lloc a principis de desembre per tal que l’entrada a les instal·lacions es pugui produir a inicis del 2023.

Comentaris

Pilar Fuste

fupitorra@gmail.com
Quina aigua disposeu per regar?
Escriu una resposta

Eixarcolant Eixarcolant

Doncs als horts del Node Anoia, que ara ja estan en ple funcionament, tenen la sort de disposar d'una bassa i d'un pou d'aigua.
Publicar un comentari