Blog

02 de November, 2022

Com segurament molts i moltes de vosaltres vau poder constatar, el Col·lectiu Eixarcolant va sortir al programa 30 minuts de Televisió de Catalunya titulat “La pagesia que ve”.

La veritat és que no podem estar més contentes de tot plegat, el programa ser tot un èxit i va obtenir unes grans xifres d’audiència, de fet va ser el quart programa més vist del dia després dels telenotícies i del futbol. A nosaltres, com segurament ja imagineu, les audiències simplement ens interessen per constatar que cada cop més les persones comencen a interessar-se per temes transcendentals com el que ens ocupa avui.

El programa tenia una realització exquisida i va mostrar tot un seguit de persones i de projectes relacionats amb la pagesia que ve i amb la necessitat de fer un canvi de model agroalimentari per tal d’aconseguir sostenibilitat, justícia social, evitar el despoblament i tot un seguit de fites que ens permetin evitar desastres com els que actualment ja estem patint.

Les persones que van seguir el programa van poder veure com des de múltiples perspectives s’intenta dur a terme aquest canvi i com aquesta lluita molt sovint és complicada. Al programa es va parlar de la tecnologia aplicada al bestiar, de l’agricultura regenerativa, del relleu generacional, de la custòdia agrària, del relleu de les explotacions, de la pèrdua de diversitat de cultius i de la recuperació de llavors entre d’altres.

En el nostre cas, el Col·lectiu Eixarcolant va sortir-hi representant alguns dels projectes o línies que tenim actualment en funcionament a l’entitat. Concretament vam parlar de la transmissió del coneixement i de com evitar que molt de patrimoni cultural i agrícola quedi oblidat o extingit. S’hi va mostrar l'arborètum d’arbres de varietats antigues o tradicionals i com es realitzaven els empelts. També s’hi va mostrar com l’entitat treballa la prospecció etnobotànica tot visitant diferents persones grans per tal d’aconseguir mantenir el seus coneixements i alhora per treballar en la recuperació de llavors.

Si encara no heu pogut veure el programa, us recomaneu que visiteu TV3 a la carta o que el visualitzeu a continuació.

Enllaç per veure el programa:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/la-pagesia-que-ve/video/6182009/

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari