Blog

16 de April, 2021

Aquest Sant Jordi del 2021 el Col·lectiu Eixarcolant presenta el 3r volum de la col·lecció d’ “Els llibres de les plantes silvestres comestibles” que, com a novetat, inclou un apartat de descripció general per facilitar la identificació de cada espècie.

Aquest llibre s’afegeix al 1r i 2n volum, que ja es trobaven disponibles, i que finalment conformaran un conjunt de 10 llibres indispensables, on els lectors, per primer cop, podran trobar informació sobre la gran majoria d’espècies silvestres comestibles presents al territori català.

El Col·lectiu Eixarcolant posa a la venda el 3r volum que dona continuïtat a la col·lecció de llibres que parlen de les plantes silvestres comestibles i dels seus usos. Aquest llibre, autoeditat, presenta com en volums anteriors informació per tal que tothom pugui descobrir, aprendre i fins i tot cuinar aquestes plantes que malauradament tants cops desconeixem i que poden contribuir a modificar el model agroalimentari actual per un de més sostenible, saludable i just.

3r volum de la col·lecció "Els llibres de les plantes silvestres comestibles"

El nou volum conté informació sobre 22 espècies silvestres comestibles que es poden trobar a molts punts de Catalunya i, que per les seves característiques organolèptiques i també nutricionals són altament indicades per incorporar a la dieta quotidiana. Alguns exemples de les noves espècies que s’hi poden trobar són la malva reial, la jonça, l’esparreguera silvestre, la xicòria, la sempreviva o l’amargot, entre d’altres.

Aquestes espècies a l’estar plenament adaptades a les condicions ambientals locals es poden cultivar amb facilitat i de forma totalment sostenible, ajudant així a la diversificació de l’agricultura, al manteniment dels paisatges, i a l’adaptació al canvi climàtic.

explicació del llúpol

Totes les dades que formen part d’aquest llibre han estat extretes d’estudis científics elaborats pels membres del Col·lectiu Eixarcolant amb el màxim rigor. En conseqüència, tot i que la informació es presenta de forma amable, accessible i amb un disseny atractiu per a tots els públics, el rigor i fiabilitat de la informació que conté és màxima.

Una de les novetats d’aquest nou volum és la incorporació d’un apartat de descripció general de l’espècie, pensat per tal de facilitar a totes les persones la seva identificació.

També inclou dues receptes de cuina per cadascuna de les espècies explicades per tal d’animar als compradors a cuinar-les a casa seva i a integrar aquestes espècies al dia a dia de la seva alimentació.

Recepta d'amanida de xicòria

Tots els beneficis obtinguts per la venda d’aquest llibre, i de la resta de materials divulgatius del Col·lectiu Eixarcolant es destinaran a la realització d'accions i projectes per dinamitzar el territori i per seguir donant a conèixer i posant en valor aquestes plantes silvestres comestibles.

Podeu trobar aquest i tots els volums de la col·lecció a més de 200 punts de venda d’arreu del territori català i també a la botiga online de la web de Col·lectiu Eixarcolant (www.eixarcolant.cat).

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari