Blog

16 de November, 2021

Els dies 6 i 7 de novembre el Col·lectiu Eixarcolant va obrir al públic la seva seu per tal que les persones interessades poguessin veure’n les instal·lacions i així conèixer de primera ma totes les tasques que s’hi realitzen. Aquestes portes obertes formen part de les diverses activitats que el Parc Agrari de la Conca d’Òdena ha organitzat per tal de promocionar-se i de donar a conèixer aquesta nova eina territorial.

Cal Bernat (seu del Col·lectiu Eixarcolant)

Després de l’èxit que va tenir la 1a Mostra de Productors organitzada a Montbui, ara era el moment d'ensenyar els espais habituals de treball d’aquests productors.

Amb preus d’entre 5 i 15 euros s’oferia la possibilitat de visitar l’espai, rebre una explicació de primera mà dels experts, i fins i tot fer-hi tastets o aconseguir productes.

Cartell del programa

A les portes obertes es van poder visitar els següents productors:

-Col·lectiu Eixarcolant, C/Major 47, Jorba

Activitat que s’hi va realitzar: Els assistents van visitar la seu del Col·lectiu Eixarcolant, els seus horts amb les varietats i espècies que s'hi cultiven, la sala de treball, l'obrador i el banc de llavors. Al final els participants van poder gaudir d'un tastet de productes elaborats amb plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals i van rebre un paquet de llavors.

-Molí d’oli de Can Gibert, Plaça de l'església, 1 - Sant Genís, Jorba

Activitat que s’hi va realitzar: Ruta turística pel Molí de Can Gibert amb cata d’olis. 

-Celler Anna Rosell, Carrer Vilanova, 6, Copons

Activitat que s’hi va realitzar: Visita guiada pel celler Anna Rosell de Copons, on els participants van poder conèixer el procés d’elaboració del vi, i posteriorment catar-lo. 

-Associació Aliment Humà, Masia Cal Parés (Copons)

Activitat que s’hi va realitzar: Presentació de l'Associació Aliment Humà amb visita a l'explotació Cal Parés (en construcció) + Pastura per l'entorn de Copons amb les cabres i aperitiu d'ametlles.

-Ecomercaderet Can Mercaderet, La Mallola (Montbui)

Activitat que s’hi va realitzar: Conèixer de primera mà una finca d’horta ecològica, amb venda directa de varietats agrícoles tradicionals. També s’hi va poder conèixer les gallines del Prat a l'aire lliure, les vedelles, o els camps farratgers que completen aquesta finca.  

-La Naris, C/ Masies ctra. Nº 3 - La Panadella, Montmaneu

Activitat que s’hi va realitzar: Visita a la cerveseria on s’hi va poder aprendre com és tot el procés d’elaboració de la cervesa. La visita va permetre fins i tot veure com cultiven la seva pròpia malta. Els assistents van rebre un pack de 3 cerveses.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari