Blog

04 de May, 2023

El lliurament dels premis PITA i Ruralapps 2022 ha tingut lloc a la Colònia Rusiñol de Manlleu, coincidint amb la celebració del Dia de la Innovació Agroalimentària. Aquesta cerimònia també ha marcat el 10è aniversari dels premis Ruralapps.

La consellera Teresa Jordà i el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, han presidit l'acte, que ha estat un reconeixement a l'excel·lència i la innovació. Ambdues personalitats han destacat que aquestes qualitats són claus per fer més resilient el sector primari en el context actual d'emergència climàtica.

Els premis PITA reconeixen la incorporació d'innovacions que promouen la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari. Els premis són atorgats a empreses agràries, agroindústries i joves amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos per a incrementar la competitivitat, la preservació ambiental i les bones pràctiques productives, i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d'ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions. 

Hi ha tres categories de candidatures: explotació agrària, agroindústria i jove emprenedor/a innovador/a. Els guanyadors reben 6.000 € cadascun, i els finalistes, 2.000 €.

El reconeixement dels premis PITA 2022 al Col·lectiu Eixarcolant ha vingut com a finalista per la modalitat de jove emprenedor/a innovador i ha estat concedit a Marc Talavera Roma (president de l’entitat) per l’emprenedoria i recuperació de plantes silvestres comestibles i resilients al canvi climàtic.

Tots els diners atorgats pel reconeixement aniran destinats a costejar diferents projectes de l’entitat que creiem que poden ser molts necessaris pel país, els quals gaudeixen de poc finançament per part d’administracions o d’altres actors.

Finalment donar l’enhorabona a la resta de persones i de projectes premiats i les gràcies als Premis Pita per aquest reconeixement que ens anima a seguir treballant per tal d’aconseguir un canvi del model agroalimentari actual per un de més solidari, sostenible i just.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari