Blog

17 de October, 2021

El dissabte 17 d’octubre varis voluntaris i voluntàries del Col·lectiu Eixarcolant van participar de la realització d’un dinar en el marc de la Setmana de l’Alimentació Sostenible de Barcelona.

L’entitat va voler participar d’aquesta iniciativa i va dur a terme un dinar silvestre per a més de 150 persones. En aquesta activitat anomenada “Viatge gastronòmic” els assistents van poder degustar un primer plat format per una amanida silvestre acompanyada per tres coques de recapte i una quiche amb verdures de varietats agrícoles tradicionals (carbasses, espinacs cebes…), plantes silvestres (verdolaga, blets, lletsons…) i formatges de proximitat. Els postres van consistir en tres tastets diferents, el primera era un brownie de garrofa amb rementerola, el segon una coca d'ametlla amb sajolida i el tercer un crumble de poma amb maria lluïsa. Tots els plats utilitzaven productes sostenibles i de proximitat. Per acompanyar es va servir aigua, xarop de mora i saüc i un gotet de ratafia.

Amandia silvestre, coques de recapte i quiche

L’ àpat va estar guiat i acompanyat d’una xerrada divulgativa a càrrec de Marc Talavera i d’Amanda Bataller del Col·lectiu Eixarcolant. El dinar va servir per descobrir com la cuina basada en productes locals i plantes silvestres comestibles és bona, divertida, i alhora imprescindible.

Els ponents van explicar el perquè de cadascun d'aquests plats, com havia estat elaborat, quines són les característiques dels ingredients que el conformaven, quins són els usos que tradicionalment es donaven a les espècies emprades, i quin és el seu potencial a cuina (i al camp) d'avui en dia. Tot plegat va servir per tal de conscienciar als participants de la necessitat de canviar el model agroalimentari actual per un de més solidari, sostenible i just.

Viatge gastronòmic

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari