Blog

04 de May, 2023

Els nodes territorials de la Selva-Gironès i del Camp de Tarragona han preparat dos dies festius genials per gaudir d’aquesta primavera.

Diada als Sants Metges (Passegem per la història i la botànica)- Diumenge 7 de maig a Sant Julià de Ramis (Gironès)

Què és la Diada als Sants Metges?

És un dia festiu i cultural que permetrà descobrir la història i la botànica de la zona dels voltants de l'Església dels Sants Metges, ubicada a la muntanya del municipi de Sant Julià de Ramis (Gironès).

Durant tot el dia (matí, migdia i tarda) podreu gaudir de diferents activitats aptes per a tots els gustos i que segur que faran les delícies de grans i petits. Entre les diferents activitats hi destaquen passejades històrico-botàniques, dinar silvestre, tallers i una fira amb diferents expositors.

Les diferents activitats d'aquesta jornada als Sants Metges seran gratuïtes per a tot el públic assistent, excepte en el cas del dinar silvestre, que serà de pagament.

A continuació us detallem tota la programació d'una jornada organitzada pel node Selva-Gironès del Col·lectiu Eixarcolant i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i de Can Bota.

Programa d'activitats

10:00h Benvinguda. Què és Eixarcolant?
Breu explicació del funcionament de la Jornada.

10:30h Inici passejada:

  • -Notes històriques: coves prehistòriques a la llera del riu Ter
  • -Poblat Iber (es podran observar-ne restes)
  • -Castell Romà
  • -Restes visigòtiques (i actual excavació)
  • -Església romànica
  • -Cementiri medieval

Tot això estarà combinat amb la part botànica, ja que les diferents restes comentades abans (castell, església...) estan en diferents llocs de la muntanya.

12:30h Final passejada. Temps lliure per passejar per la FIRA (amb paradetes de temàtiques diferents: mels, teixits i sabons...)

13:30 – 16:00h: Dinar silvestre

MENÚ DEL DINAR

  • -Pa: del Forn de Jorba
  • -Entrant: Damunt d'un llit d'amanida verda dues porcions de coca d’herbes salada (Forn de Jorba) / Xips vegetals (sobre un llit de fulles d’enciam – o ruca, o endívia – i flors silvestres de l’entorn)
  • -Plat principal: empedrat dels Sants Metges (acompanyat d'avellanes picades, pastanaga ratllada, bastonets de colrave i amanida amb salsa de remolatxa).
  • -Postres: pastís de pastanaga (Forn de Jorba)

16:00 – 18:30h Tallers:

  • -Caldero màgic
  • -Sals d’herbes
  • -Vinagre dels quatre lladres
  • -etc.

Durant tot el dia hi haurà servei de bar-restaurant.

Inscripció

PREUS DEL DINAR

Socis d'Eixarcolant: 8€/persona

No socis: 11€/persona

A continuació trobareu l'enllaç per realitzar les vostres inscripcions per gaudir del Dinar Silvestre (Places limitades):

https://eixarcolant.cat/agenda/325/diada-als-sants-metges-passegem-per-la-historia-i-la-botanica

Lloc

La diada tindrà lloc al voltant de l'Església dels Sants Metges (afores de Sant Julià de Ramis)

Us hi esperem!!!

Territori Silvestre (Festa de l’agroecologia i de les plantes oblidades)- Diumenge 14 de maig a Reus (Baix Camp)

Què és el Territori Silvestre?

Una festa única per descobrir l'agroecologia i què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un model de producció, distribució i consum d’aliments amb productes de proximitat és necessari, possible i imprescindible. Territori Silvestre és un espai on de manera festiva gaudirem de tot això i de molt més tal i com us expliquem a continuació.

Més d'una desena d'activitats (Programa), repartides durant tot el matí-migdia per fer gaudir a tothom:

Ruta etnobotànica amb en Marc Talavera, espai d'intercanvi de llavors, mostra de productes, intervenció artística d'Urban Sketchers, un tast silvestre de molts productes fets amb plantes oblidades i varietats agrícoles tradicionals, taller d'estampació amb plantes, vermut popular, presentació d'Eixarcolant, jam de swing i concert i ball amb Folk a Mitges són algunes de les activitats previstes per aquest dia. I això no és tot, també gaudireu d'una fira amb diferents entitats del territori i amb una mostra de productes agroalimentaris locals on descobrir tot tipus de productes i els projectes que hi ha al darrere.

La festa de Territori Silvestre està organitzada de forma voluntària pel Node Territorial Camp de Tarragona i només és possible gràcies a la implicació i organització d'una desena de voluntaris del node i de més d'una vintena de persones que hi col·laboren en diferent mesura amb les parades, els tallers o les ponències. Territori Silvestre és un esdeveniment festiu que vol apropar i donar a conèixer l'activitat que realitzen els diferents nodes, en especial el del Camp de Tarragona a tots els veïns i veïnes per tal de donar a conèixer l'entitat i tots els avantatges de formar-ne part com a socis i sòcies.

Programa d’Activitats

Inscripcions

Ruta etnobotànica amb en Marc Talavera (Preu: socis 2€ / no socis 3€)

https://eixarcolant.cat/agenda/336/ruta-etnobotanica-amb-en-marc-talavera-territori-silvestre

Tast Silvestre (Preu: socis 3€ / no socis 5€)

https://eixarcolant.cat/agenda/337/tast-silvestre-territori-silvestre

Lloc

La festa tindrà lloc a la ciutat de Reus (Baix Camp). Concretament les activitats es duran a terme al Parc Agrari de la Boca de la Mina (davant de l'escola Mowgli).

Us hi esperem!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari