Blog

31 de March, 2022

L’obra combina relat novel·lesc i comunicació científica, en un format totalment innovador i atractiu per als joves lectors. A través de les seves pàgines ens parlarà de les relacions humanes, del quotidià, de la globalització i de l’afany de poder. Alhora el relat submergeix al lector, de forma subtil, en tot allò que ens vincula amb el territori, amb una mirada etnobotànica perfectament incorporada a la trama.

S’adreça especialment al públic juvenil, tot posant de relleu la importància de decidir, en cadascuna de les etapes de la vida, què es vol fer i a què es vol contribuir, tot qüestionant els ideals de progrés i desenvolupament establerts en el món globalitzat.

Suposa l’estrena com a novelista de Marc Talavera Roma, un dels impulsors i actual president del Col·lectiu Eixarcolant, doctor en biologia per la Universitat de Barcelona i Investigador, comunicador i dinamitzador incansable. L’obra és el resultat del Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, amb que l’autor va ser guardonat el 2018.

La presentació oficial tindrà lloc el proper dimecres 6 d’abril a les 19:30 al Teatre Municipal de l’Ateneu (Igualada). I ja podeu adquirir-la a la botiga eixarcolant.

Aquest Sant Jordi una nova novel.la arriba al mercat editorial. El Col·lectiu Eixarcolant, en la seva línia editorial, ampliarà la seva aposta editorial mitjançant la primera publicació en format novel·la. Es referma així com la única editorial catalana que té per objectiu principal donar a conèixer, mitjançant múltiples formats, les plantes oblidades i models de producció i consum més sostenibles i coherents.  

A l’obra prima de Marc Talavera: Des de les golfes, el lector descobrirà l’aventura vital de dues noies, l’Anna i la Bruna, que amb tota la il·lusió i les ganes  de menjar-se el món s’enfronten als reptes i contradiccions de la societat canviant en què vivim. La història obre múltiples finestres a un passat que a poc a poc s’esborra, però que els és crucial per entendre l’avui i construir el demà. I és així, peça a peça, que les protagonistes van completant el trencaclosques d’una realitat polièdrica, fins a assolir una mirada global que els permet decidir. Decidir què volen fer, a què volen contribuir. 

Marc Talavera s’estrena com a novel·lista amb una obra que ens parla de les relacions humanes, del quotidià, de la globalització i de l’afany de poder. Alhora el relat ens submergeix, de forma subtil, en tot allò que ens vincula amb el territori, amb una mirada etnobotànica perfectament incorporada a la trama. Una història apassionada, àgil i optimista que ens posa davant del mirall i ens recorda que la vida és escollir. Una història que ens fa somiar i ens mostra que, malgrat que res és fàcil, pràcticament tot és possible. L’obra, lluny de cercar un punt de vista romantic, fa reflexionar al lector sobre tot allò que el present impica per al futur.  

L'autor, nascut a Igualada el 1988 és un dels impulsors i actual president del Col·lectiu Eixarcolant. Investigador, comunicador i dinamitzador incansable, amb la convicció de qui creu fermament que cal deixar aquest món una mica millor del que l’hem trobat. Doctor en biologia per la Universitat de Barcelona (2018), especialitzat en etnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i divulgació científica. Implicat en diversos moviments associatius i culturals, sempre ha tingut clar que és imprescindible sortir de la zona de confort per canviar l’actual paradigma agroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic. 

Marc Talavera Roma

Reivindica que cal deixar de predicar només pels convençuts i que cal transformar idees en realitats. És precisament això el que busca amb aquesta obra.  L’any 2018 va ser guardonat amb el Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, a partir del qual ha pogut donar forma a Des de les golfes, la seva primera novel·la. Tota una declaració d’intencions. 

L’acte de presentació de l’obra tindrà lloc el proper dimecres 6 d’abril a les 19:30 al Teatre Municipal de l’Ateneu (Igualada), amb el qual es donarà el tret de sortida a la seva comercialització. Comptarà amb la participació de l’autor, Marc Talavera, el responsable de la línia editorial del Col·lectiu Eixarcolant, Lluís Marmí, els membres del jurat que van atorgar el Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, i l’alcalde de la ciutat d’Igualada, Marc Castells. L’assistència està oberta a tothom, sense que calgui reserva prèvia.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari